Alegerea perfecta pentru usile de la casa

Alegerea perfecta pentru usile de la casa

Usile de la intrare sunt mult mai importante decat celelalte usi, deoarece intrarea din fata a casei tale atrage cel mai mult atentia trecatorilor. Iata ce sa iei in considerare, oriunde ai alege sa montezi usi de intrare.

Indiferent de materialul din care sunt confectionate, usa de interior sau exterior are atat puncte forte, cat si puncte slabe. O usa de otel gasita la oferta poate fi la fel de buna ca o usa din lemn sau fibra de sticla, care are costurile si de 5 ori mai mari.

Atunci cand trebuie sa alegi o noua usa, exista mai multe aspecte de care sa tii cont pentru a avea garantia ca ai facut alegerea potrivita.

Cumpara online

Fie ca alegi sa cumperi de la un magazin sau online, vei economisi timp facand niste cercetari online si abia apoi poti merge sa vizitezi un magazin pentru a vedea cu adevarat ceea ce doresti sa cumperi. Site-urile producatorilor descriu materialele si ofera cataloage si te pot ajuta sa gasesti un distribuitor local. Si chiar daca nu gasesti exact modelul de usa pe care il doresti, alegerea unui model similar poate fi o idee buna.

Eficienta energetica

Usile din otel si din fibra de sticla au in mod tipic o valoare izolanta mai mare decat usile din lemn. Modelele care sunt calificate Energy Star trebuie sa fie testate independent si certificate si, de regula, au cadre mai potrivite, miezuri eficiente din punct de vedere energetic si, pentru modelele cu sticla, geam izolant dublu sau triplu pentru a reduce transferul de caldura. E foarte posibil sa nu economisesti foarte mult, deoarece usile reprezinta o mica parte din suprafata unei case si de obicei nu permit sa scape cantitati semnificative de aer cald. In plus, caldura este in general pierduta prin scurgerile de aer din jurul usii, nu prin usa insasi.

Instalare

Usile de intrare sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de sisteme de usi, deoarece acestea sunt pre-atarnate intr-un cadru si sunt adesea perforate pentru un buton si un surub. Cu exceptia cazului in care o usa de inlocuire face parte dintr-un proiect mai mare de remodelare, poti alege ca noua usa sa aiba aceleasi dimensiuni ca si cele vechi. De multe ori, magazinul de unde cumperi usa poate pune la dispozitia ta servicii de montare si instalare. Cu exceptia cazului in care nu esti un dulgher calificat, poti alege sa angajezi un profesionist pentru a instala usile de aceeasi dimensiune.

Pune pret pe siguranta

Este nevoie de o incuietoare de calitate pentru a preveni spargerile. Trebuie sa pui astfel accent pe alegerea modelului de usa si al incuietorii acesteia. Aceeasi atentie trebuie sa o acorzi si usii de la garaj, mai ales daca acesta este construit ca o prelungire a casei.

Tipuri de usi de intrare

Producatorii principali de usi ofera o gama larga de usi din diferite materiale. Iata tipurile de materiale de usa care trebuie luate in considerare.

Fibra de sticla

O alegere practica pentru majoritatea oamenilor. Aceste usi sunt disponibile cu o suprafata neteda sau, mai tipic, cu o textura cu granulatie de lemn. Un tratament de margine pe unele le face sa arate mai mult ca lemnul real. Usile din fibra de sticla rezista la uzura si la rupere mai bine decat otelul. Ele pot fi vopsite sau colorate, sunt la preturi moderate si necesita putina intretinere.

Otel

Acest tip de usa reprezinta aproximativ jumatate din usile de pe piata. Sunt relativ ieftine si pot oferi rezistenta la securitate si clima a usilor din fibra de sticla si lemn, care sunt mult mai scumpe. Usile din oțel necesita putina intretinere si sunt eficiente din punct de vedere energetic, desi adaugarea de panouri de sticla le taie valoarea izolanta.

Usile din otel nu rezista foarte bine o data cu trecerea vremii, precum o fac usile din fibra de sticla si lemn. In timp ce acestea necesita o intretinere redusa, zgarieturile pot  rugini daca nu sunt vopsite cu promptitudine.

Lemn

Ofera un aspect natural si  de ultima generatie pe care alte materiale incearca sa-l imite.Usile din lemn masiv au fost cele mai bunein ceea ce priveste rezistenta la uzura și la rupere in cadrul testelor. De asemenea, este cel mai putin probabil sa se indoaie si zgarieturile sunt usor de reparat.

Insa, usile din lemn raman relativ scumpe. Si au nevoie sa fie vopsite sau lacuite in mod regulat, pentru a arata cat se poate de bine.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply