Beneficiile înotului

Este posibil să fi auzit că experții recomandă adulților să facă 150 de minute de activitate moderată sau 75 de minute de activitate viguroasă în fiecare săptămână. Înotul este un mod excelent de a-ți lucra întregul corp și sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca alergatul, fără tot impactul asupra oaselor și articulațiilor. Dar parcă gândul că trebuie să mergi la bazin zilnic nu te prea încântă. Ei bine există și pentru acest lucru o rezolvare. Ce-ai spune să ai propria piscină la tine acasă? Descoperind atâtea beneficii ale înotului cred că este momentul perfect să contactezi o firmă de construcții piscine și să vă puneți pe treabă. Înotul este a patra cea mai populară activitate din Statele Unite. Dar de ce, mai exact? Există o serie de beneficii pe care le puteți obține în urma tururilor de înot în mod regulat. Beneficii 1. Îți lucrează întregul corp Unul dintre cele mai mari beneficii ale înotului este că îți pune în mișcare cu adevărat întregul corp, din cap până în picioare. Înotul:
  • îți crește ritmul cardiac fără a-ți stresa corpul
  • tonifica mușchii
  • construiește forța
  • construiește rezistență
Există diferite moduri de înot pe care le puteți utiliza pentru a adăuga varietate la antrenamentul dumneavoastră:
  • bras
  • spate
  • fluture
Fiecare se concentrează pe grupuri musculare diferite, iar apa oferă o rezistență blândă. 2. De asemenea, îți lucrează interiorul În timp ce mușchii se antrenează bine, sistemul tău cardiovascular este, de asemenea pus în mișcare. Înotul îți face inima și plămânii puternici. Înotul este atât de bun încât cercetătorii afirmă ca, poate chiar reduce riscul de moarte. În comparație cu persoanele inactive, înotătorii au aproximativ jumătate din riscul de deces  pe care îl are o persoană normală. Unele studii au arătat că înotul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. 3. Este adecvat pentru persoanele cu leziuni, artrită și alte afecțiuni Înotul poate fi o opțiune de exercițiu sigur pentru persoanele cu:
  • artrită
  • dizabilități
  • alte probleme care îngreunează exercițiile cu grad mare de efort
Înotul poate chiar ajuta la reducerea durerilor sau la îmbunătățirea recuperării unei vătămări. Un studiu a arătat că persoanele cu osteoartrită au raportat reduceri semnificative ale durerii și rigidității articulare și au prezentat o limitare fizică mai mică după ce s-au angajat în activități precum înotul și ciclismul. Și mai interesant, nu au existat diferențe de beneficii între cele două grupuri. Deci, înotul pare să aibă multe din aceleași beneficii ca exercițiile de teren prescrise frecvent. 4. O opțiune bună pentru persoanele cu astm Mediul umed al piscinelor interioare face înotul o activitate excelentă pentru persoanele cu astm. Nu doar că exercițiile de respirație asociate cu sportul, cum ar fi să îți ții respirația, pot ajuta dar îți poți mări capacitatea pulmonară și să obții controlul asupra respirației. Unele studii sugerează că înotul îți poate crește riscul de astm, din cauza substanțelor chimice utilizate pentru tratarea piscinelor. Discutați cu medicul despre riscurile potențiale ale înotului dacă aveți astm și, dacă este posibil, căutați o piscină care folosește apă sărată în loc de clor.
Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply