Ce a determinat-o pe Vanessa Youness sa scrie o carte?

Ce a determinat-o pe Vanessa Youness sa scrie o carte?
Pentru cei care nu stiu, doctorul Vanessa Youness, care acum este medic specializat in chirurgie reconstructiva post-traumatica, a decis sa lupte pentru a ajuta persoanele care se confrunta cu acea problema medicala pe care ea a invinst-o, si anume cu scleroza in placi.

Scleroza multipla (SM) care mai este cunoscuta si ca scleroza in placi, este o boala de lunga durata care iti poate afecta creierul, maduva spinarii si nervii optici din ochi. Poate provoca probleme cu vederea, echilibrul, controlul muscular si alte functii de baza ale corpului.

Efectele sunt adesea diferite pentru toti cei care au boala. Unele persoane au simptome usoare si nu au nevoie de tratament, pe cand altii nu vor putea nici macar sa faca sarcini zilnice.

SM are loc atunci cand sistemul dumneavoastra imunitar ataca un material gras numit mielina, care se infasoara in jurul fibrelor nervoase pentru a le proteja. Fara aceasta invelis exterior, nervii se deterioreaza. Se poate forma tesutul cicatricial. Lezarea inseamna ca, creierul nu poate trimite semnale corect prin corp.

Ei bine, acum ca ati aflat ce inseamna scleroza in placi, va dati seama cat de greu poate fi pentru o persoana, mai ales la o varsta frageda, sa afle ca se confrunta cu o problema de sanatate atat de grava.

Vanessa Youness Amal, tocmai in acea perioada in care se specializa in meseria sa de viitor chirurg, a primit vestea soc, si anume ca sufera de aceasta boala grava. Alti tineri la aceasta varsta ar fi putut avea foarte mult de suferit de pe urma socului, ar fi putut chiar sa intre in depresie, sau sa se resemneze cu boala si sa ii permita sa evolueze.

Nu a fost cazul insa, pentru ca Vanessa Youness Amal nu si-a acceptat diagnosticul, a ales sa lupte cu boala, si s-a zbatut foarte mult pentru a intelege care sunt motivele si factorii declansarii acestei boli grave. Acest lucru a fost de bun augur, in conditiile in care Vanessa a reusit sa invinga boala din radacini.

Avand un puternic sprijin in profesorul Stefan Stangaciu, presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie si a protocolului sau de tratament, care a fost aplicat cu disciplina chirugicala, dupa o lupta crancena, Vanessa Youness practic a reusit imposibilul. De ce spunem asta? Pentru ca a oprit si evolutia bolii, dar si-a vindecat si leziunile provocate de boala.

In prezent, Vanessa Youness este sprijinul pacientilor care lupta cu aceasta afectiune sau cu boli asemanatoare, datorita fundatiei YOUness, dar si datorita clinici YOUness, lansata in anul 2016.

La 11 ani de la socul suferit, alaturi de profesoru; doctor Radu Macovei si alaturi de doctorul Stefan Stangaciu care a fost sprijinul ei in momentele grele, Vanessa a publicat o lansat cartea numita ā€˛Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapieā€¯.

Probabil va intrebati si de ce a fost lansata aceasta carte, iar Vanessa sustine ca in interiorul acesteia se afla informatii pentru pacientii care se confrunta cu scleroza in placi, astfel incat acestia sa isi gaseasca puterea de a se vindeca. Tot in carte, Vanessa povesteste ca diagnosticul de scleroza in placi nu este sfarsitul vietii, ci inceputul unei vieti mai frumoase, mai sanatoase si mai constiente.

Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie este o carte scrisa pentru a salva vieti, iar noi nu putem decat sa speram ca pacientii care citesc aceasta carte, se vor vindeca.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply