Ce se intampla in timpul cremarii?

Ce se intampla in timpul cremarii?
Incinerarea umana este o procedura care este din ce in ce mai des folosita. Atunci cand oamenii mor, cei ramasi in urma pot opta pentru incinerare umana intr-un crematoriu Cluj, in locul inmormantarii clasice.

Nu mai este pentru nimeni o surpriza faptul ca in orasele mari ale tarii, precum Cluj Napoca de exemplu, se practica incinerarea din ce in ce mai des, in conditiile in care locuri de veci disponibile se gasesc din ce in ce mai rar in cimitirele clujene.

Intr-un oras in continua dezvoltare, unde se construiesc mereu blocuri, case si fabrici, iar tinerii vin din toate colturile tarii, este din ce in ce mai greu sa se gaseasca terenuri pentru amenajarea unor cimitire. Locurile de veci existente fiind deja cumparate, atunci cand oamenii trec in lumea de apoi, este necesar sa se gaseasca anumite solutii, iar una dintre acestea este incinerarea.

Intreg procesul se desfasoara intr-un crematoriu, iar toata procedura dureaza putin timp. Veti afla in urmatoarele randuri ce se intampla exact in timpul cremarii unui corp.

Ce se intampla exact in timpul cremarii?

In timpul unei incineratii, sicriul in care este asezat trupul neinsufletit, este impins in asa-numitul cuptor de cremare. De acolo este transportat in camera principala de ardere. Arderea efectiva are loc in mai multe etape:

  1. In primul rand, sicriul si hainele decedatului ard la o temperatura de incinerare de 900 de grade Celsius. Acest proces dureaza aproximativ trei sferturi de ora. Cenusa care se creeaza in timpul acestui proces nu se umple in urna.
  2. In a doua etapa, corpul arde. Acest lucru se intampla la o temperatura a incineratiei de aproximativ 1200 de grade Celsius si dureaza si aproximativ trei sferturi de ora. Raman dintii mortilor si cenusa osoasa mineralizata.
  3. In cea de-a treia etapa, piesele nearse sunt introduse in camera de ardere.
  4. Apoi totul se raceste in cratita de cenusa.
  5. Acum urmeaza tratamentul pentru cenusa. Toate obiectele care nu sunt arse in timpul cremarii, cum ar fi implanturile, sunt eliminate aici.
  6. In cele din urma, cenusa este macinata si introdusa in urna.
  7. Urna este inchisa si etichetata.
  8. Urna este gata acum sa fie ridicata de rude.

Dupa cum se poate vedea, intreaga procedura de crematie dureaza foarte putin timp, in jur de doua ore pentru o persoana adulta, iar apoi cand totul este gata, familia indoliata intra in posesia unei urne, in care este pusa cenusa decedatului.

Dat fiind faptul ca in ultimul timp, cremarea corpurilor decedate se practica din ce in ce mai des si in Romania, atunci cand o persoana moare in mod neasteptat, sau chiar si din cauze naturale, insa nu si-a rezervat un loc de veci intr-un cimitir din oras, familia indoliata poate alege sa recurga la incinerarea trupului neinsufletit.

Dupa cum se poate vedea, intreaga procedura este simpla, iar dupa incinerare, familia va primi o urna cu cenusa rezultata in urma incinerarii. Mai repede sau mai tarziu, incinerarea umana cu siguranta va fi adoptata mai mult decat inmormantarea decedatilor in tara noastra.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply