Cele mai comune greseli la utilizarea unui termostat

Cele mai comune greseli la utilizarea unui termostat
Controlul sistemului de incalzire cu un termostat asigura eficienta energetica si precizia temperaturii pentru locuinta, dar, potrivit cercetarilor, multi dintre noi comitem unele erori costisitoare atunci cand este vorba de utilizarea unui termostat. In acest articol, vom analiza cele mai frecvente greseli pe care oamenii le fac atunci cand folosesc termostatul si cum le puteti evita astfel incat sa poti diminua consumul mare de energie in timp ce iti mentii confortul in locuinta.

Setarea unei temperaturi gresite

Setarea temperaturii corecte pe termostat este esentiala pentru a te simti confortabil acasa. Cu toate acestea, o multime de oameni tind sa-si supraincalzeasca casele, ceea ce duce la pierderea de energie si nopti nelinistite. Spre deosebire de termostatele pentru incalzire in pardoseala, sistemele de incalzire centrala clasice nu permit controlul temperaturilor individuale ale camerei si, de cele mai multe ori, exista doar un singur termostat situat pe hol, ceea ce face mai dificila echilibrarea temperaturilor din casa ta.

Cu toate acestea, un sfat simplu te poate ajuta: porneste incalzirea si seteaza supapa radiatorului in camera in care te aflii la un nivel confortabil, apoi seteaza supapele in incaperile ramase pe care le utilizezi mai putin. Camerele neutilizate ar trebui sa aiba usile inchise si caloriferele sa fie la nivelul cel mai scazut.

Cumpara un termostat de buna calitate, asa cum este Salus IT500 2020 pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Desi temperaturile de confort ideale sunt adesea o preferinta personala, Planul oficial pentru vreme rece  sugereaza o temperatura de iarna minima de 18 ° C  pentru o viata sanatoasa. Diferite termostate ofera beneficii specifice pentru controlul sistemului de incalzire al casei, fie ca este vorba despre un sistem de incalzire prin pardoseala sau un sistem de incalzire centrala si iti recomandam sa evaluezi caracteristicile unui termostat inainte de cumparare pentru a gasi produsul potrivit pentru tine.

Setarea termostatului pentru a incalzi rapid camerele

Daca tocmai ai venit acasa si este frig inauntru, ar putea parea rezonabil sa setezi termostatul pe temperatura maxima. Dar asta nu te va ajuta sa te simti mai cald si confortabil mai repede. Motivul pentru asta este simplu: un termostat nu are control asupra a cat de rapid se incalzeste casa ta, tot ceea ce face este sa stabilesti temperatura finala pentru nivelul tau de confort.

Cel mai bine este sa te gandesti la un termostat de baza ca limitator de temperatura. Permite ca incalzirea sa fie completa pana cand se atinge temperatura setata, moment in care termostatul va opri incalzirea pana cand temperatura va scadea din nou. Prin urmare, setarea unui termostat pe o temperatura foate mare va face ca spatiul sa se supraincalzeasca insa timpul este tot acelasi. Tot ce vei reusi sa faci va fi sa supraincalzesti casa, sa platesti mai mult, dar sa astepti tot in frig pana cand se incalzeste.

Tinand cont de toate aceste aspecte, nu este deloc greu sa utilizezi un termostat corect, astfel incat sa obtii cele mai mari beneficii de la el. Poti citi inclusiv recomandarile producatorului in sensul acesta pentru a te asigura ca obtii cele mai mari economii cu ajutorul termostatului.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply