Sunt bune probioticele pentru sanatate?

Probioticele sunt microorganismele vii care se pot consuma prin alimente sau suplimente fermentate. Din ce in ce mai multe studii arata faptul ca echilibrul sau dezechilibrul bacteriilor din sistemul digestiv este legat de sanatatea si boala generala. Probioticele promoveaza un echilibru sanatos al bacteriilor intestinale si au fost legate de o gama larga de beneficii pentru sanatate.

Acestea includ beneficii pentru pierderea in greutate, sanatatea digestiva, functia imunitara si multe altele. Aceasta este o imagine de ansamblu asupra beneficiilor cheie pentru sanatate legate de probiotice.

  1. Probioticele ajuta la echilibrarea bacteriilor prietenoase din sistemul dvs. digestiv

Probioticele includ bacteriile „bune”. Acestea sunt microorganisme vii care pot oferi beneficii pentru sanatate atunci cand sunt consumate. Se considera ca aceste beneficii rezulta din capacitatea probioticelor de a restabili echilibrul natural al bacteriilor intestinale.

Un dezechilibru inseamna ca exista prea multe bacterii rele si nu sunt suficiente bacterii bune. Se poate intampla acest lucru din cauza bolilor, a medicamentelor, cum ar fi antibioticele, alimentatiei sarace si altele. Consecintele pot include probleme digestive, alergii, probleme de sanatate mintala, obezitate si multe altele.

Probioticele se gasesc, de obicei, in alimentele fermentate sau luate ca suplimente. Ba mai mult, probioticele sunt sigure pentru majoritatea oamenilor, motiv pentru care este indicat ca adultii sa isi indrepte atentia spre cel mai bun supliment probiotic adulti 2020.

  1. Probioticele pot ajuta la prevenirea si tratarea diareei

Probioticele sunt foarte cunoscute pentru capacitatea lor de a preveni diareea sau de a reduce severitatea acesteia. Diareea este un efect secundar comun in administrarea de antibiotice. Se produce deoarece antibioticele pot afecta negativ echilibrul bacteriilor bune si rele din intestin. Mai multe studii sugereaza ca utilizarea probioticelor este asociata cu un risc redus de diaree asociata cu antibioticele.

Bacteriile precum Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, drojdia Saccharomyces boulardii si Bifidobaceterium sunt asociate cel mai frecvent cu un risc redus de diaree.

  1. Suplimentele probiotice imbunatatesc unele conditii de sanatate mintala

Cercetarile arata ca luarea de probiotice poate ajuta la imbunatatirea simptomelor tulburarilor de sanatate mintala, cum ar fi depresia, anxietatea, stresul si memoria, printre altele. Este firesc asadar de ce adultii cauta mereu cel mai bun supliment probiotic adulti 2020.

  1. Anumite probiotice va pot ajuta sa va mentineti inima sanatoasa

Probioticele va pot ajuta sa va mentineti inima sanatoasa scazand nivelul colesterolului LDL („rau”) si a tensiunii arteriale. Unele bacterii care produc acid lactic pot reduce colesterolul prin descompunerea bilei in intestin.

Consumul de probiotice poate scadea si tensiunea arteriala. O revizuire a 9 studii a descoperit ca suplimentele probiotice reduc tensiunea arteriala, dar doar in mod modest.

  1. Probioticele pot reduce gravitatea anumitor alergii si eczeme

Probioticele pot reduce riscul si severitatea anumitor alergii, cum ar fi eczema la sugari. Unele probiotice pot reduce, de asemenea, raspunsurile inflamatorii la persoanele cu alergii la lapte sau lactate.

Se poate vedea asadar din randurile de mai sus, faptul ca probioticele au efecte pozitive asupra sanatatii, iar din acest motiv adultii pot cauta cel mai bun supliment probiotic adulti 2020.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply