Traficul pe Youtube si importanta acestuia din punct de vedere SEO

Asa cum bine stiti, site-ul Youtube este unul dintre cele mai populare din lume si in plus fata de toata distractia pe care o poti intalni acolo, Youtube ofera multe oportunitati de promovare pentru afacerile tale in mediul online, aducand un trafic important website-ului tau. Daca te intereseaza o optimizare seo la cele mai inalte standarde, intra pe ItExclusiv.ro.

La fel ca si in cazul Facebook sau Twitter, alti 2 giganti din industria Web, pentru a folosi Youtube in mod eficient – ca sa obtii promovare si trafic suplimentar, ai nevoie sa-i cunosti regulile. Iata cateva sfaturi despre cum iti poti promova mai bine afacerea pe acest site si cum sa obtii trafic suplimentar, in mod gratuit:

  1. Posteaza videoclipuri cat mai “virale”.

Exista milioane de videoclipuri pe Youtube. Daca postezi un video de care nu este interesat nici un utilizator care frecventeaza acest site, video-clipul respectiv nu va fi bagat in seama. Metoda cea mai simpla de a obtine trafic prin Youtube, este sa postezi video-clipuri interesante si foarte captivante pentru vizitatorii tai.

Video-clipurile virale sunt acel tip de video-clipuri care devin foarte interesante pentru foarte multi utilizatori, intr-o perioada scurta de timp. Acestea nu numai ca sunt folositoare pentru tine (din punct de vedere al promovarii de care te poti bucura, postandu-le), dar devin video-clipurile preferate ale catorva mii, sute de mii sau chiar milioane de utilizatori.

Daca un video-clip postat de tine reuseste sa devina “viral”, persoanele care il vor vizualiza il vor promova la randul lor pe propriile pagini de youtube, facebook, twitter, etc.

  1. Creaza-ti un profil interesant.

La fel ca si in cazul Facebook-ului sau al altor retele de socializare, profilul tau spune totul. De aceea, trebuie sa fie interesant. Primul lucru pe care il va observa un vizitator, este pagina principala a profilului tau.

Daca aceasta este una captivanta, care aduce informatii interesante, utilizatorul (vizitatorul tau) va continua sa caute si alte informatii de pe aceeasi pagina si cel mai probabil, va aprecia pagina/profilul respectiv.

Daca exista persoane care ti-au vizitat contul de youtube si au apreciat continutul de acolo, vor intra si pe pagina profilului tau de Facebook sau Twitter, pentru a afla mai multe despre tine si despre postarile tale. Daca profilul pe care il vor gasi va fi unul “plictisitor”, multi dintre acestia vor renunta sa-ti mai viziteze pagina.

  1. Include logo-ul firmei tale sau al website-ului in video-clipurile postate.

Logo-ul si url-ul (link-ul) site-ului tau, sunt armele tale majore de branding. De aceea, trebuie sa le folosesti ori de cate ori ai ocazia si mai ales pe retelele de socializare.

Poti include logo-ul tau sau url-ul site-ului in toate video-clipurile realizate de tine (recomandam sa faci asa la inceputul video-clipului), astfel incat toata lumea care va vizualiza acel video-clip sa-l poata asocia cu tine, cu brandul tau.

Astfel si brandul va fi din ce in ce mai cunoscut, nu numai continutul video in sine. Nu recomandam afisarea logo-ului pe toata durata video-clipurilor (poate fi deranjant pentru privitori), dar o poti face la inceputul si sfarsitul acestora.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code