10 motive pentru a cumpara un SSD

10 motive pentru a cumpara un SSDV-ati intrebat vreodata cat timp pierdeti in fiecare zi cand asteptati sa se deschida anumite fisiere sau sa porneasca aplicatiile? Sau cum va influenteaza aceasta asteptare productivitatea?

Va recomandam ca in momentul in care va cumparati un laptop sau un calculator, indiferent ca este nou sa la mana a doua, sa fiti atenti si la dispozitivele de stocare pe care acesta la are. Va prezentam mai jos avantajele pe care le are un laptop second hand cu ssd, dar aceste avantaje se potrivesc la fel de bine si unui sistem nou.

Ratele de transfer oentru un SSD prin comparatie cu HDD sunt pana la 7 ori mai mari si aceste diferente se simt.

Pentru a stoca date, un HDD utilizeaza componente electronice dar si componente mecanice, spre deosebire de un SSD care nu are decat componente electronice.

Avantajele unui SSD comparativ cu un HDD sunt:

Viteza de acces pentru fisiere si aplicatii este un punct forte al unui SSD. Fisierele si aplicatiile se deschid instantaneu si pe  unele sisteme va veti simti ca si cand ati fi schimbat calculatorul cu totul. Cel putin aceasta este prima impresie.

De exemplu un Samasung 839 poate obtine o viteza de 150 MB/s comparativ cu 30 – 35 MB/s pentru scriere. Printre alte avantaje se numara si faptul ca sistemul porneste si se stinge mult mai repede si antivirusul este insesizabil pentru ca scaneaza foarte repede fisierele suspecte sau fisierele noi.

Rezistenta sporita la socuri. Deoarece sunt portabile, laptopurile sunt mult mai expuse la cazaturi. Un SSD ofera laptopurilor si o rezistenta mai mare pentru socuri fizice comparativ cu un NFF pentru ca nu exista parti componente aflate in miscare.

Fiabilitatea este mai mare. Atunci cand au aparut primele SSD-uri au aparut si probleme de fiabilitate, dar cele noi au timpul mediu intre defectiuni egal sau mai mare decat cel pentru HDD-uri.

Nu mai este necesar sa faceti defragmentare deoarece fragmentarea fisierelor nu influenteaza in cazul unui SSD timpul de acces.

Un SSD are un consum redus de curent electric. Daca aveti un laptop, faptul ca bateria ajunge sa tina cu pana la 20 de minute mai mult, este in mod cert un plus. Nu pe toate configuratiile se vede aceasta diferenta.

Dimensiunile mai mici. Acest aspect este foarte interesant in special pentru ultrabook. Un SSD ajuta la mentinerea profilului subtire care nu ar fi putut sa fie obtinuta prin utilizarea unui HDD normal.

Greutatea este mult mai mica. Acesta este un aspect pozitiv, desi nu este foarte sesizabil nici la laptopuri si cu atat mai putin la desktop-uri. Cu toate acestea, un HDD cantareste mai mult cu 300 de grame comparativ cu un SSD, in cazul hardurilor pentru PC, dar in comparatie cu cele de laptop diferentele nu sunt chiar atat de mari .

Un SSD rezista mult mai bine la un camp magnetic. Pentru ca stocarea datelor pe un HDD se face electromagnetic, acest lucru cauzeaza si o sensibilitate crescuta la campurile magnetice date de difuzoarele mari. Spre exemplu un SSD va fi mult mai rezistent din punctul acesta de vedere comaprativ cu un HDD.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code