12 Ani de Sclavie – cel mai bun film al anului 2014

12 Ani de Sclavie - cel mai bun film al anului 2014De fiecare data adoram sa urmarim filme online pe Topfilmehd.biz, deoarece ne bucura si suntem surprinsi sa putem viziona din fata calculatorului unele dintre cele mai bune filme.

Un astfel de film, care s-a bucurat de apreciere atat din partea criticilor, cat si a publicului este “12 ani de Sclavie”, cu titlul original “12 Years a Slave”.

Acesta este un film din anul 2013 regizat de catre Steve McQueen, care aduce in rolurile principale pe actorii Brad Pitt, Benedict Cumberbatch, Paul Dano sau Sarah Paulson. Regizorul Steve McQueen este primul realizator de filme de culoare care castiga Premiul Oscar pentru “Cel mai bun film”.

Din fericire pentru cei care nu au reusit inca sa vizioneze filmul, o pot face accesand site-ulĀ  Topfilmehd.biz, alaturi de alte filme online, deosebit de interesante.

Filmul “12 Ani de Sclavie” este inspirat din povestea adevarata a unui barbat care lupta pentru libertate si pentru a supravietui, in ciuda vremurilor dificile si nedrepte in care traieste. Astfel, inainte de a incepe Razboiul Civil din Statele Unite ale Americii, Solomon Northup, interpretat de Chiwetel Ejiofor, este rapit si vandut ca slav, in ciuda faptului ca acesta pretuieste libertatea si demnitatea. Este nevoit sa infrunte pentru 12 de ani sclavie, momente extrem de dificile si sa treaca printr-o cruzime greu de suportat, insa este impresionat si de oamenii care ii sunt alaturi.

Solomon Northup este un negru liber, care traieste in statul New York in perioada dinaintea Razboiului Civil din Statele Unite, ce are ca indeletniciri tamplaria, insa este si un lautar talentat. Datorita talentului sau de a canta la vioara, este observat de doi angajati ai unui circ, care ii propun sa ii insoteasca in spectacolele pe care acestia le organizeaza. Incantat de faptul ca astfel ar fi castigat mai multi bani, Northup accepta propunerea si merge intr-o scurta calatorie alaturi de cei doi angajati catre Washington DC, insa fara sa isi anunte sotia, care se afla la munca.

Din pacate, Northpup se trezeste a doua zi drogat, legat si inchis intr-o celula, acesta fiind inceputul celor 12 ani de sclavie care ii vor marca existenta. Cu toate ca acesta sustine ca este un om liber si ca ii sunt incalcate drepturile, este batut si transportat cu un vapor la New Orleans. Momentele prin care este nevoit sa treaca sunt cumplite, iar unii dintre sclavii care se aflau cu el pe vas mor de epidemie.

Un mairnar il ajuta sa isi anunte sotia cu privire la ce i s-a intamplat, insa din cauza faptului ca nu cunoaste destinatia catre care se indreapta, aceasta nu poate veni sa il salveze. Astfel, isi petrece 12 ani din viata fiind sclav de la un stapan la altul, pana cand abolitionistul Samuel Bass, interpretat de Brad Pitt, il ajuta. Acesta ii trimite o scrisoare sotiei, care trimite la plantatia la care Horthup se afla sclav un avocat alb, pe Henry Northup, in a carei familie tatal lui Solomon a fost sclav. Astfel, Solomon Northup este eliberat.

12 Ani de Sclavie este cu siguranta, un film remarabil, iar pentru a-l viziona, puteti accesa site-ul http://www.topfilmehd.biz.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply