7 uleiuri esențiale pentru o piele sănătoasă și strălucitoare

„Uleiurile esențiale sunt cel mai mare răsfăț pentru mine”, a spus Aishwarya Rai Bachchan într-un interviu în 2016. Şi pentru un motiv întemeiat. Au mult mai mult de oferit decât simpla aromoterapie. Așa cum le puteți folosi pentru a trata diferite probleme ale părului, cum ar fi scalpul descuamat sau producția de sebuum în exces, adăugarea câtorva picături de uleiuri esențiale la rutina de îngrijire a pielii poate oferi, de asemenea, un spectru larg de beneficii.

Este important să rețineți că unele uleiuri esențiale pot provoca iritații, așa că cel mai bine este să întrebați un dermatolog înainte de a le adăuga în rutina dumneavoastră. Medicii sugerează să faceți un test de plasture și să testați un ulei esențial pe antebraț timp de 24 de ore înainte de a-l pune pe față.

1) Ulei esențial de lavandă

Aroma calmantă a lavandei o face perfectă pentru baie și un element de bază pentru îngrijirea personală, dar nu vă limitaţi doar la calitățile sale de îngrijire a pielii. „Este un antiinflamator care poate reduce roșeața și este un hidratant natural care poate repara pielea uscată. De asemenea, ajută la diferite iritații ale pielii, tăieturi, zgârieturi, arsuri și, de asemenea, poate calma pielea stresată”, spune dr. Gupta.

2) Ulei esențial de neroli

Uleiul de neroli se presupune că este citofilactic și ajută la regenerarea celulelor, făcându-l un ingredient excelent anti-îmbătrânire. „Neroli este un ulei esențial minunat folosit pentru a trata tipurile de piele devitalizată, matură, îmbătrânită și sensibilă. De asemenea, are proprietăți antibacteriene și poate fi util în tratamentul acneei. Proprietățile de întinerire ale Neroli îl fac potrivit pentru cicatrici și vergeturi”, spune dr. Gupta.

3) Ulei esențial de ylang ylang

„Ylang-ylang-ul echilibrează producția de sebum și este util pentru tratarea pielii grase sau uscate”, spune dr. Pai. Aroma sa exotică vă poate stimula și starea de spirit. „Stimulează creșterea celulelor și ajută la combaterea diferitelor semne de îmbătrânire”, spune dr. Gupta.

4) Ulei esențial de salvie

Dacă suferiţi de acnee, includeţi câteva picături de ulei de salvie în rutina dvs. „Este uleiul esențial de preferat pentru controlul excesului de sebum. Nu numai că poate combate semnele vizibile ale îmbătrânirii, dar și reglează producția de sebum atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă”, spune dr. Gupta.

5) Ulei de arbore de ceai

„Este prima alegere pentru acnee și tenul gras. Are proprietăți antifungice și antibacteriene care combat bacteriile de la suprafața pielii, ciupercile și virușii”, spune dr. Gupta. „Ajută la tratarea virușilor, ciupercilor și bacteriilor de pe suprafața pielii și la controlul erupțiilor. Uleiul de arbore de ceai poate trata, de asemenea, tăieturi minore, zgârieturi și afecțiuni ale pielii”, adaugă ea.

6) Ulei esențial de geranium

„Geraniumul este un ulei versatil care echilibrează producția de sebum, condiționează pielea și este excelent pentru toate tipurile de piele. Geranium poate fi adăugat la cremele hidratante pentru a ajuta la producția excesivă sau insuficientă de sebum”, spune dr. Gupta. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii ajută, de asemenea, la evitarea infecțiilor.

7) Ulei esențial din lemn de santal

Cunoscut pentru aroma sa și folosit în mod tradițional în India de secole, acesta este și un ulei reparator. „Calmează eficient inflamația cauzată de pielea uscată. Și este un antiseptic care poate reduce hiperpigmentarea și apariția cicatricilor”, spune dr. Gupta.

Prin inscriere doTERRA puteţi descoperi uleiurile esenţiale doTERRA şi minunatele beneficii ale acestora şi puteţi să achiziționaţi uleiurile esențiale cu reduceri între 25-55%.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply