Aloe vera – efecte si ingrediente

Aloe vera - efecte si ingrediente
Indiferent ca este utilizata sub forma de crema de aloe vera sub forma de gel extern pentru arsuri solare, ca frunze de aloe vera sau ca suc de aloe vera intern ca sursa exceptionala de valoroase si micronutrienti valorosi, aloe vera este o planta medicinala diversa si un adevarat superaliment. Aici veti gasi tot ce trebuie sa stiti despre aplicarea si efectele aloe vera.

Planta medicinala Aloe vera

„Aloe adevarata” sau mai simplu spus aloe vera, a fost apreciat datorita puterilor sale de vindecare de acum cateva mii de ani si este inca una dintre cele mai utilizate plante medicinale. Kleopatra era deja rasfatata de ingredientele sale valoroase si o folosea in scopuri de frumusete. A fost considerata de catre vechii egipteni drept „planta nemuririi”.

Soiul “Aloe vera Barbadensis Miller” (aloe adevarat) este cunoscut si sub denumirea de “crin de desert” datorita aparitiei sale naturale in deserturi. Desi provine din Africa sau Peninsula Arabica, il puteti gasi si astazi in Caraibe, India, Mexic si Mediterana. Pe langa acest soi, exista aproximativ 300 de specii de crini.

Aloe vera nu are trunchi, ci doar frunze carnoase in forma de sabie, groase, care sunt aranjate sub forma de rozeta. Frunzele, care au o lungime de pana la 50 cm, sunt despicate la margini. Florile au o culoare galben-portocaliu.

Ingrediente aloe vera

Ingrediente importante ale plantei de aloe aera sunt de exemplu, antranoidele precum aloina, dar si glucozilchromonele, precum moleculele de zahar cu lant lung (polizaharide precum acemannan) si monosacharidele (zaharul simplu).

In plus, in planta medicinala puteti gasi uleiuri esentiale, acid salicilic, saponine si taninuri. Efectul de promovare a sanatatii aloe vera se datoreaza si enzimelor, aminoacizilor (cum ar fi lizina), vitaminelor si mineralelor.

Efecte oferite de aloe vera

Cu ce ​​ajuta aloe vera? Efectul plantei medicinale aloe vera este descris in naturopatie, fitoterapie sau in medicina populara ca remediu casnic datorita ingredientelor sale dupa cum urmeaza:

Aloe vera pentru rani, rani si arsuri

Datorita efectelor sale de vindecare a ranilor, planta de aloe vera este cunoscuta si sub denumirea de „planta de prim ajutor”. Este considerata de-asemenea ca fiind tratamentul optim pentru pentru arsuri, arsuri solare si leziuni, cum ar fi abraziunile.

Dar aloe vera este de asemenea utilizat pentru a vindeca mai repede ranile chirurgicale si pentru a evita cicatricile bombate. De asemenea, se practica utilizarea terapiei pentru leziuni sportive si oase rupte.

Aloe vera pentru boli de piele

Efectele antiinflamatorii ale aloei vera au fost dovedite prin studii. S-a demonstrat ca utilizarea plantei obtine rezultate bune de vindecare in tratamentul herpesului genital, psoriazisului si a unor eruptii cutanate, cum ar fi eczema seboreica. In medicina populara, crinul de desert este de asemenea utilizat pentru ameliorarea simptomelor bolilor de piele, cum ar fi acneea, neurodermatita si zona zoster.

Aloe vera impotriva ridurilor si a pielii uscate

Aloe vera contine ingrediente active care pot calma si hrani pielea stresata si uscata. Acestea promoveaza procesele de vindecare ale celulelor pielii deteriorate, care pot reduce ridurile si fac pielea faciala sa para mai tanara. Aloe vera este o planta medicinala cu efect anti-imbatranire.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply