Amanet auto moto

Amanet autoProbabil ca multe persoane au auzit discutandu-se despre amanet auto, insa nu toata lumea stie ce inseamna acest lucru.

Ei bine, amanetul auto este un imprumut financiar pe care o casa de amanet il poate oferi unui client, in cazul in care acesta gireaza cu masina pe care o detine.

Atunci cand vine vorba despre asemenea imprumuturi, clientii pot lasa drept garantie orice masina, de la orice producator.

De exemplu, cei care au nevoie de un imprumut foarte mare, pot opta pentru un imprumut de genul amanet auto, iar drept garantie pot lasa o masina de lux de la un mare producator auto precum BMW, Audi sau Mercedes de exemplu.

Cei care au nevoie de un imprumut auto considerabil, pot opta pentru acelasi tip de imprumut, iar drept garantie pot lasa o masina de la un producator auto precum Volkswagen, Skoda, Opel, Seat, Peugeot sau alti producatori auto care produc asemenea masini.

Exista si persoane care au nevoie de un imprumut si il solicita unei case de amanet, iar in schimbul banilor gireaza cu autoturismul personal, insa acesta fiind destul de vechi, nu primesc foarte multi bani.

Un amanunt extrem de important este acela ca banii pe care casele de amanet ii ofera cu imprumut clientilor, depind foarte mult de masinile cu care clientii gireaza.

Se pune mare accent pe marca si modelul masinii. Cu siguranta masinile producatorilor germani, mai ales cele de la Audi, Mercedes sau BMW, si chiar cele de la Volkswagen sunt foarte bine vazute de catre casele de amanet, pentru ca au o valoare de piata mare.

Se pune accent si pe modelul masinii nu doar pe marca. Fireste, un model Audi a7 este mult mai scump decat un model Audi A4, sau un BMW seria 7 este mai scump decat un model BMW seria 3, asa cum si un model Mercedesc CLS este mai scump decat un model din clasa A, sau asa cum un model Volskwagen Passat CC este mai scump decat un model Volkswagen Jetta.

Asadar, se tine cont si de marca dar si de modelul masinii, atunci cand casele de amanet fac evaluarea acestora.

Apoi trebuie precizat faptul ca se tine cont si de anul de fabricatie al masinii. Cu cat masina este mai noua, cu atat casele de amanet ofera o suma de bani mai mare in schimbul acesteia, iar cu cat masina este mai veche, cu atat banii vor fi mai putini.

Gradul de uzura este un alt detaliu important, un detaliu de care casele de amanet tin cont atunci cand evalueaza masinile clientilor. O masina care prezinta urme mari de uzura fie nu va fi acceptata drept garantie, fie va fi acceptata dar va fi evaluata la pret de chilipir. Oricum, casele de amanet ofera doar 75-80% din valoarea de piata a masiniilor, pentru ca apoi daca nu isi recupereaza banii de la clienti, sa poata scoate masinile la vanzare.

Ei bine, dupa ce urmeaza aceasta etapa, se incheie contractul de amanet iar clientii isi primesc banii pe loc, iar ei predau actele masinii si cheile acesteia.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code