Amplasarea sistemului audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600

Amplasarea sistemului audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600Am tratat deja subiectul audio multicanal oferind o descriere generala unui sistem audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600.  Mai tarziu vom aprofunda partea referitoare la amplasarea sistemului audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600 in configuratii 5.1.

In primul rand, este util sa ne amintim ca centrul nervos al sistemului home theater este capul ascultatorului si nu fotolii si / sau canapele si ca diferite sisteme de difuzoare sunt utilizate in sistemele audio home cinema surround 5.1 Bose Lifestyle 600 cu mai multe canale, fiecare dintre ele necesitand pozitionare ad-hoc.

Difuzor central

Difuzorul central difuzeaza dialogurile vocale, o parte importanta, si intensifica efectele sonore redate de difuzoarele laterale. Difuzorul central trebuie sa fie, asa cum sugereaza si numele sau, centrat cu ecranul si poate fi pozitionat deasupra sau dedesubtul acestuia, atata timp cat este pozitionat la inaltimea urechilor spectatorului, astfel incat sunetul sa poata ajunge direct.

Daca se foloseste un proiector video, imaginea este de obicei foarte mare si este dificil sa pozitionati difuzorul corect deasupra sau dedesubtul ecranului, cu toate acestea, este posibil sa utilizati un ecran fonotransparent (adica format dintr-o foaie micro-perforata care permite sunetului sa treaca prin ecran) si va fi astfel posibil sa pozitionati difuzorul canalului central in spatele ecranului la inaltimea dorita.

Difuzoare frontale

Difuzoarele frontale au o sarcina extrem de importanta de a raspandi fundalul muzical, efectele sonore si toate acele detalii care dau perceptia de a fi in interiorul scenei. Pozitionarea ideala a acestor difuzoare depinde de distanta ascultatorului de la ecran: distantele dintre cele doua difuzoare, cele dintre fiecare difuzor si spectator trebuie sa fie egale, astfel incat triunghiul imaginar format din cele doua difuzoare frontale si capul spectatorului este echilateral.

In acest fel, difuzoarele vor fi inclinate la 60 ° fata de peretele ecranului. In cele din urma, si acest lucru este foarte important, aceste difuzoare trebuie sa fie pozitionate la inaltimea urechilor ascultatorului, astfel incat sunetele la frecvente mai mari sa poata fi preluate cat mai eficient posibil.

Difuzoarele laterale din spate

Difuzoarele laterale din spate indeplinesc o functie similara cu cea a difuzoarelor laterale din fata: acestea trebuie sa fie pozitionate perpendicular pe partile laterale ale vizualizatorului si putin mai sus decat urechile lor, pentru a maximiza efectul surround.

Subwoofer

In cele din urma, subwooferul este difuzorul dedicat pentru reproducerea sunetelor de joasa frecventa. Deoarece frecventele joase nu sunt directive, nu este necesar ca acesta sa fie orientat spre ascultator si nici sa-l aseze la inaltimea urechii: poate fi asezat pe podea oriunde in camera.

Singura masura de precautie care trebuie luata este sa nu amplasati subwooferul intr-un colt, altfel se genereaza o bubuitura de bas care compromite claritatea sunetului reprodus in general de sistem. Un truc pentru pozitionarea sa (pentru cei mai pretentiosi) este plasarea subwooferului in locul spectatorului si cautarea, prin deplasarea in camera, a punctului in care basul este perceput mai corpolent: acesta va fi punctul in care subwoofer-ul pentru performante mai bune!

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply