Aplicatii pentru telefon- specifice copiilor

Aplicatii pentru telefon- specifice copiilorCopiii incep sa foloseasca tehnologia de la o varsta din ce in ce mai frageda. Potrivit unui sondaj realizat 29,7% dintre copii au primul telefon mobil la varsta de 10 ani, desi, in realitate, au acces la tehnologie prin intermediul parintilor.

Este un obicei care poate purta unele riscuri pentru dezvoltarea copiilor, in special in domeniul afectiv si social, dar care poate aduce si multe avantaje. Click aici pentru inlocuire display iPhone.

Mai multe studii au aratat ca multe dintre aplicatiile educationale concepute pentru copii stimuleaza dezvoltarea creierului si a functiilor cognitive.

In plus, acestea sunt o strategie foarte utila pentru a introduce copiii in noi domenii de cunoastere, contribuind in acelasi timp la promovarea unor abilitati si obiceiuri zilnice. Iata cateva aplicatii educationale pentru Android si iOS care vor fi foarte utile copiilor.

Afla totul din tehnologie

 Scriu in format tiparit

Aceasta este o aplicatie foarte utila pentru copiii care invata sa scrie. Practic, este conceput pentru a-i invata litere, cuvinte si numere printr-un sistem distractiv cu efecte sonore, autocolante animate si jocuri interactive, care le mentine motivate in orice moment.

De asemenea, ofera posibilitatea de a crea liste de cuvinte, permitand in acelasi timp sa personalizeze unele elemente, cum ar fi dimensiunea literei, fontul si nivelul de dificultate. In plus, este disponibil in 7 limbi.

Breath, think

Din mana personajelor de pe Sesame Street, copiii vor putea invata cateva tehnici de relaxare, precum si diverse exercitii pentru a-si stimula concentrarea si a-si regla emotiile. Breathe, think, act, disponibil in engleza si spaniola, are o serie de activitati interactive in care copiii vor trebui sa faca tot posibilul pentru a-si calma prietenii monstru ai seriei, precum si pentru a-i ajuta sa depaseasca diferite provocari zilnice.

Pentru a realiza acest lucru, ei vor trebui sa invete sa distinga tehnicile de relaxare care functioneaza cel mai bine cu fiecare dintre prietenii lor precum si cele mai bune strategii pentru a-i ajuta sa-si rezolve problemele.

Tangram

Tangram este un fel de puzzle foarte simplu, conceput pentru cei mici de acasa. Aplicatia se bazeaza pe un joc chinezesc foarte vechi care consta in formarea siluetelor de figuri cu sapte bucati, dar fara a le suprapune.

Practic, copiii trebuie sa plaseze fiecare dintre piese in pozitia corecta pana la completarea cifrelor care apar in fiecare dintre niveluri. Este un exercitiu bun pentru a aduce copiii mai aproape de figuri geometrice de la o varsta frageda si pentru a stimula gandirea logica si orientarea spatiala. Cu toate acestea, este, de asemenea, o aplicatie foarte utila pentru a incuraja dezvoltarea abilitatilor motorii fine si coordonarea ochi-mana. Aceasta aplicatie spaniola, proiectata de studioul din Barcelona “Tangible Fun”, este o optiune perfecta pentru a preda numerele copiilor prescolari si a le introduce intr-o a doua limba.

Aplicatia consta din 35 de scenarii ilustrate, in limba engleza, cu care copiii pot interactiona in timp ce invata numerele de la unu la zece. Ei au, de asemenea, posibilitatea de a face o lectura comuna si de a auzi povestea cu propria lor voce. Aplicatia are, de asemenea, un sistem de control parental pentru a asigura siguranta copiilor in orice moment.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply