Apple declara ca iPhone va fi disponibil in continuare in China

Apple declara ca iPhone va fi disponibil in continuare in ChinaCompania Apple declara ca iPhone 6 si iPhone 6 Plus vor fi inca disponibile pe piata din Asia si in special in China, dupa ce autoritatile din aceasta tara au incercat sa blocheze vanzarile Apple, sub pretextul ca aceasta companie a incalcat un patent al unei companii chineze.

Esti interesat de inlocuire display iPhone 5s? Intra pe ServiceGsm.ro!

Apple declara ca “asteptam un ordin administrativ cu privire la un patent regional din zona Beijing luna trecuta si ca rezultat, in acest timp device-urile nu au fost disponibile”.

Notificarea, datata 19 Mai, interzicea vanzarea unor modele de iPhone in zona Beijing si a aparut si pe un site guvernamental. Piata din China este vitala pentru cei de la Apple, deoarece in aceasta zona compania inregistreaza cele mai bune vanzari, in afara de Statele Unite.

Dar gigantul tehnologic, s-a confruntat cu o serie de probleme in aceasta zona in ultimele luni, anumite activitati fiindu-i blocate de catre guvernul chinez.

Din punct de vedere istoric, cei de la Apple s-au bucurat de un tratament favorabil pe piata din China, dar evenimentele recente din Beijing – cu privire la iPhone 6 si iPhone 6 plus – demonstreaza ca nici aceasta companie nu este invulnerabila.

Luna trecuta, compania Apple a anuntat ca a investit aproape 1 miliard de dolari in China, o miscare prin care marele producator de smartphone-uri, spera sa-si imbunatateasca relatiile cu aceasta piata.

Investitiile au fost demarate pentru a intelege mai bine piata chineza si pentru a dezvolta business-ul prezent acolo. Putem privi aceste investitii si ca un mod al acestei companii, de revigora vanzarile din aceasta zona.

De asemenea, ceo-ul general Apple Tim Cook, a efectuat luna trecuta, o vizita oficiala in China, pentru stabilirea anumitor detalii. Investitiile dau Apple posibilitatea de a concura cu alti rivali din aceasta tara.

“Facem aceste investitii pentru un numar insemnat de motive strategice, inclusiv sansa de a invata mai multe, despre anumite segmente ale pietei din China”, declara Tim Cook. Desigur, compania se asteapta ca in timp sa-si recupereze aceste investitii.

Compania, care a mai facut in trecut investitii de cateva miliarde de dolari, domina in momentul de fata market-share-ul din China. In acest moment compania se va concentra in principal pe dezvoltarea Uber Technologies si implementari ale serviciilor de acelasi gen Apple, in China.

Uber Technologies dupa cum bine stiti, este serviciul de taxi virtual ce a luat amploare la nivel global. Apple are multi specialisti si in acest domeniu si vrea sa evolueze. Compania are deja experienta in acest sens prin sistemul CarPlay.

Desi vanzarile pe aceasta piata au scazut putin, Tim Cook declara ca ramane increzator in viitor si in potentialul acestei piete.

Daca aceasta miscare a Apple a fost una inspirata, vom vedea in viitorul apropiat. Compania isi doreste sa pastreze cat mai mult din market share-ul de pe piata chineza si este dispusa sa faca investitii masive, pentru acest lucru. De asemenea, cei de la Apple sunt dispusi sa colaboreze si cu fostii rivali de pe aceasta piata.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code