Avantajele și dezavantajele unei uși de lemn

Există multe avantaje și dezavantaje ale unei usi din lemn. O uşă din lemn este superbă! Mulți proprietari preferă uşile din lemn. Cu toții suntem atrași de căldura pe care un accent de lemn o aduce unui spațiu. Sunt cu siguranță un element clasic atemporal și foarte popular pentru mulți proprietari. Cu toate acestea, ușile din lemn au problemele lor. Cine are o ușă din lemn știe câtă întreținere este necesară pentru ca aceasta să rămână frumoasă.

Avantaje

O uşă din lemn aduce caracter în orice stil de locuinţă, sunt durabile şi oferă un nivel ridicat de protecție.

Există multe opțiuni de lemn din care să alegeți:

  • Rustic – cedru sau pin
  • Tradițional – stejar sau mahon
  • Modern- bambus sau tec

Personalizare

Cu o ușă din lemn aveți, de asemenea, posibilitatea de a alege dintre diferite finisaje, lambriuri de uși, muluri speciale, piese ornamentale și feronerie. Deoarece o ușă din lemn poate fi făcută la comandă, sunt disponibile și o varietate de dimensiuni și forme. Posibilitățile sunt nesfârșite, cu opțiuni și modele de sticlă, cu lacuri și vopsele. Lemnul vă permite cu adevărat să creați o ușă unică, care să se potrivească personalității și stilului dvs.

Protecţie

Majoritatea ușilor de intrare sunt din lemn masiv sau au un miez din lemn masiv prelucrat. Acest lucru oferă un plus de siguranță și durabilitate. O ușă din lemn ajută la reducerea nivelului de zgomot din exterior și ține sub control factura de energie.

Efecte psihologice

Se mai spune că lemnul are efecte psihologice puternice și capacitatea de a ajuta la reglarea stresului. S-a dovedit în case, interioare de școală și birouri că lemnul reduce oboseala și creează o atmosferă mai favorabilă.

Dezavantaje

Îngrijire

Lemnul are nevoie de îngrijire și întreținere specială pentru a arăta grozav și a funcționa bine. După cum probabil știți, lemnul se va dilata și se va contracta în funcție de umiditate. Aceasta poate fi o problemă. Acestea fiind spuse, ar trebui să etanșați ușa din lemn înainte de instalare sau imediat după instalare; în caz contrar, fără o etanșare adecvată, ușa dumneavoastră se va deforma sau se va umfla în timp.

Întreținere

O ușă de lemn va trebui resigilata la fiecare doi ani pentru a o menține în formă bună. Vă recomandăm, de asemenea, recolorarea sau vopsirea în timpul acestei verificări. Vopseaua sau lacul vă protejează ușa de factorii de mediu. Pe măsură ce ușa dvs. este expusă, se poate ciobi, decoji sau crăpa dacă nu se face întreținerea corespunzătoare.

Greutate

Ușile din lemn pot fi grele și pot avea tendința de a se lăsa în timp. O ușă lăsată nu este o glumă! Se trage din cadru și nu numai că arată prost, dar devine mai puțin eficientă din punct de vedere energetic și al siguranţei. Puteţi totuşi preveni acest lucru prin întreținerea de rutină și reparaţiile necesare la feroneria ușii.

În general, o ușă din lemn este frumoasă, dar la fel ca toate lucrurile frumoase, nu ne putem aștepta să arate frumos pentru totdeauna, dacă o neglijăm! O ușă bună are o rentabilitate de peste 100% a investiției. Este, de asemenea, poarta de acces către casa dvs; prin urmare, ar trebui să arate bine și să reflecte stilul dvs.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply