Beneficiile seleniului organic pentru organism

Beneficiile seleniului organic pentru organism
Seleniul este un mineral mineral esential care este important pentru multe procese corporale, inclusiv functia cognitiva, un sistem imunitar sanatos si fertilitate atat la barbati, cat si la femei. In continuare veti putea citi despre Seleniu Organic, 5 beneficii importante pentru organism, insa acest mineral ofera mult mai multe beneficii.

Doza zilnica recomandata (55 pg / zi) se bazeaza pe cantitatea necesara pentru a maximiza activitatea glutationului enzimatic principal care contine seleniu. Seleniul se leaga, de asemenea, de cisteina cu aminoacizi continand sulf si formeaza selenoproteine ‚Äč‚Äčantioxidante in organism. Selenoproteinele transporta seleniu catre tesuturi, reduc inflamatiile, sustin un sistem imunitar sanatos si glanda tiroida.

Beneficiile pentru sanatate ale seleniului

Beneficiile pentru sanatate de a avea niveluri optime de seleniu sunt multiple, de la echilibrul starii de spirit la fertilitate si prevenirea cancerului – in timp ce deficienta de seleniu este legata de numeroase probleme de sanatate.

  1. Combate inflamatia

Seleniul nu numai ca formeaza selenoproteine, jucatori cheie in apararea dvs. antioxidanta, dar creste si activitatea genelor care le formeaza. Seleniul ofera beneficii persoanelor cu un nivel scazut de antioxidanti si orice fel de inflamatie sau probleme autoimune. Seleniul blocheaza activarea NF-kB, principalul controlor al inflamatiei in organism.

Ca urmare, mai putine substante inflamatorii sunt eliberate in fluxul sanguin. Obtinerea nivelului de selenoproteina inapoi cu un aport adecvat de seleniu va scadea, de asemenea, markerul inflamator CRP, care este ridicat in multe boli inflamatorii si autoimune.

  1. Ajuta la resetarea ritmului circadian

Seleniul este un zeitgeber puternic – un indiciu care va sincronizeaza ceasul intern cu ciclurile naturale de lumina / intuneric de 24 de ore ale Pamantului (zeit = timp, geber = daruitor). Seleniul ajuta la restabilirea unui ritm circadian dezechilibrat, care afecteaza adesea persoanele cu insomnie. Iti ajuta corpul sa stie cand este timpul sa te culci si sa te odihnesti si cand este timpul sa fii treaz si activ.

Aminoacidul continand seleniu si sulf metil-selenocisteina ar putea reseta genele ritmului circadian in studiile bazate pe celule. Aceasta a determinat ca activitatea acestor gene sa creasca in timpul noptii, asa cum ar trebui in mod normal. Acest aminoacid se gaseste in usturoi, astragalus, ceapa si broccoli.

  1. Protejeaza creierul

Beneficiile consumului de peste sunt adesea atribuite acizilor grasi polinesaturati, omega-3, dar cantitati mari de seleniu gasite la peste pot fi la fel de importante. Seleniul actioneaza in sinergie cu acizii grasi, prevenind descompunerea lor si imbunatatind efectele benefice asupra cognitiei.

  1. Sustine sanatatea tiroidei

Seleniul este cel mai concentrat in tiroida si chiar cantitati foarte mici pot mentine tiroida functionand. Dar deficienta severa de seleniu ii va afecta functia si este legata de bolile tiroidiene autoimune. Suplimentul de seleniu poate fi util pentru persoanele cu Tiroidita Hashimoto , o boala autoimuna care cauzeaza in mod obisnuit tiroida. Intr-o revizuire a studiilor clinice, seleniul a imbunatatit starea de spirit, bunastarea generala si anticorpii specifici bolilor (anticorpi cu peroxidaza tiroidiana) la persoanele cu Hashimoto.

  1. Poate ajuta la prevenirea cancerului

Rolul seleniului in prevenirea cancerului este un subiect fierbinte de dezbatere, iar concluziile sunt contradictorii.

 

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code