Boneta de unica folosinta: de ce este purtata aceasta si cum o alegi?

Boneta de unica folosinta: de ce este purtata aceasta si cum o alegi?Bonetele medicale sunt printre cele mai importante piese de imbracaminte de protectie care sunt folosita in principal in spitale. Personalul medical este expus la diferite infectii si astfel,  trebuie sa urmeze multe proceduri legate de igiena la locul de munca. 

Una dintre regulile de siguranta de baza este utilizarea echipamentului individual de protectie, care include bonete medicale. In prezent, astfel de bonete vin in multe culori si modele, astfel incat sa le poti alege in functie de preferinte. 

Bonete medicale – cine trebuie sa le poarte? 

Imbracamintea medicala difera in functie de situatiile in care este folosita. Bonetele sunt o masura de protectie obligatorie folosita de chirurgi si personalul medical care participa la proceduri chirurgicale. Acestea sunt, de asemenea, utilizate in alte situatii justificate, de exemplu, atunci cand exista un risc crescut de infectie cu microorganisme periculoase.

Bonetele medicale pot fi folosite si de dentisti si alte persoane care efectueaza interventii chirurgicale de la limita medicinii. Aceste bonete de unica folosinta trebuie utilizate ori de cate ori trebuie respectate standardele sanitare specifice.

Bonete medicale colorate – cum sa arati bine la serviciu?

Gama de bonete medicale din tara este foarte larga, astfel incat toata lumea poate alege ceva pentru ei insisi. Exista multe variante ale acestui tip de imbracaminte medicala, care pe langa functia de protectie cheie, poate juca si un rol estetic.

In timpul orelor lungi de munca, persoana care poarta boneta trebuie sa se simta confortabil mai presus de toate. Alegerea este influentat[ nu numai de calitatea materialului pentru acoperirea capului, ci si de aspectul acesteia. Important, o boneta medicala poate avea un efect benefic nu numai asupra bunastarii purtatorului, ci si a pacientului.

De exemplu, medicii care poarta bonete roz pot fi perceputi ca fiind empatici si afectuosi. Culoarea albastra a bonetei poate fi un semn de pace, iar culoarea portocalie evoca un sentiment de siguranta. Modelele albe evoca igiena, iar cele rosii sunt gata de lupta si energie. Pe langa culori, si modelele pot fi importante.

Oamenii care lucreaza cu copii aleg deseori bonete cu motive amuzante, datorita carora castiga increderea pacientilor tineri. Pentru a te simti bine cu o boneta colorata, aceasta ar trebui sa fie selectata nu numai in functie de natura muncii, ci si dupa propriul gust.

Ce boneta de unica folosinta ar trebui sa alegi pentru parul lung? 

Persoanelor care poarta parul lung le este adesea dificil sa-si puna o boneta rapid si eficient. Acest lucru poate fi problematic mai ales intr-o situatie in care este nevoie sa mearg[ rapid in sala de operatie. Bonetele medicale ofera cel mai mare confort de utilizare persoanelor cu parul lung. Datorita lor, nu trebuie sa pierzi timpul legand modele clasice cu curele.

Pentru persoanele care, datorita coafurii lor, au probleme cu punerea rapida a unei bonete, o husa tip bereta poate fi cea mai buna alegere. Nu numai ca sunt sigure, dar mai ales sunt usor de pus pe cap si foarte confortabile.

Bereta este o croiala tipica pentru femei, care, in ciuda flexibilitatii ridicate, ramane pe loc si nu aluneca peste ochi. Persoanele cu parul lung pot folosi, de asemenea, bonete de tip casca sau cu banda elastica cusuta.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply