Posts Tagged ‘brad natural’

Unde si cand este necesar un brad de Craciun mic?

Unde si cand este necesar un brad de Craciun mic?
Nu cred ca exista locuinta care in perioada Craciunului sa nu aiba un brad frumos impodobit, iar acest lucru este perfect normal in conditiile in care unul din simbolurile Craciunului este bradul impodobit.

Ei bine, in trecut oamenii impodobeau brazi naturali pe care ii taiau din paduri, iar cei de la oras cumparau astfel de brazi, pe care ii impodobeau mai apoi. (more…)

Bradul artificial si Mos Gerila, tandemul de neuitat al comunismului

Bradul artificial si Mos Gerila, tandemul de neuitat al comunismuluiDaca de Sarbatori nu iti permiti sa cumperi un brad natural, nici un brad artificial Craciun, iti poti alege o coronita de brad care, frumos impodobita, iti poate oferi plusul de culoare si miros de care nu ai fi avut parte in lipsa unui brad in marime naturala.

Uneori, chiar si o crenguta isi face treaba in a-ti oferi o farama din spiritul sarbatorilor de iarna. Daca stam sa ne gandim bine, nici Craciunul predecembrist nu era mai special de-atat.

Gandindu-ne la bradul artificial de Craciun si uitandu-ne putin inapoi la copilaria unora dintre noi, petrecuta in epoca ceausista, nu avem cum sa nu ne aducem aminte de momentele saracacioase, dar pline de emotie, care ne insoteau in acele momente.  Atunci era ziua poate cea mai asteptata din an, momentul i care pentru multi copii reprezenta unul dinte putinele prilejuri de bucurie. (more…)