Cand, cum si cata apa este important sa bei?

When, how much water is it important to drink?
Chiar daca aparent nu pare un lucru foarte important, cu siguranta pentru a avea un organism sanatos tun, conteaza foarte mult si modul in care acesta este hidratat, iar specialistii de la Wellnessist cunosc acest aspect si chiar au discutat despre importanta apei pentru organism.

Ei bine, persoanele care isi doresc sa aiba un organism sanatos, trebuie sa stie ca este important sa bea dimineata pe stomacul gol aproximativ 500 ml de apa, sau chiar mai multa apa daca simt nevoia.

Apoi, inainte cu 30 – 40 de minute de masa, este indicat ca aceste persoane sa consume o cantitate de 250 – 500 ml de apa, iar apoi dupa masa aproximativ o ora nu mai trebuie sa consume apa.

Un alt amanunt foarte interesant, este faptul ca oamenii isi pot da seama foarte usor daca se hidrateaza corect sau nu, chiar si dupa culoarea urinei.

Persoanele care au o o urina incolora nu trebuie sa isi faca nici un fel de griji, pentru ca aceasta inseamna ca au un nivel de hidratare bun. persoanele care au o urina galbena, inseamna ca au un corp relativ hidratat, in timp ce persoanele care au o urina portocalie inseamna ca au un corp deshidratat.

Ei bine, trebuie precizat faptul ca nu trebuiesc luate in considerare acele momente in care urina este colorata datorita unor medicamente sau datorita unor alimente consumate.

Revenind la apa sau mai bine spus la consumul de apa, exista o multime de specialisti care considera faptul ca fiecare persoana in functie de greutatea corporala ar trebui sa consume o anumita cantitate de apa.

De exemplu, se spune ca persoanele care au greutatea de 50 kg ar fi indicat sa consume undeva la 1.5 litri de apa pe zi. Apoi, persoanele care au greutatea de 60 kg ar fi indicat sa consume undeva la 1.8 litri de apa.

Apoi, exista persoanele care cantaresc 70 kg si despre care se spune ca ar fi indicat sa consume aproximativ 2.1 litri de apa pe zi. Persoanele care cantaresc 80 kg ar fi indicat sa consume undeva la 2.4 litri de apa pe zi.

Persoanele care cantaresc in jur la 100 kg ar trebui sa consume undeva la 2.9, sau 3 litri de apa pe zi, pentru a avea un corp perfect hidratat.

Trebuie insa precizat faptul ca aceste cantitati de apa pot sa fie influentate si de factori precum temperatura de exemplu. Cu siguranta o persoana care cantareste 50 de kilograme, pe timpul verii cand afara sunt peste 35 de grade Celsius, va consuma mai mult de 1.5 litri de apa asa cum este recomandat.

Asadar, dupa cum se poate observa din acest articol, apa este foarte importanta, asa ca fiecare dintre noi trebuie sa stim cata apa trebuie sa bem, trebuie sa stim si cu cat timp inainte de masa trebuie sa bem apa, si la cat timp dupa mancare.

Toate aceste detalii pot conta foarte mult si pot ajuta oamenii sa obtina corpul perfect pe care si l-au dorit mereu, si totodata pot ajuta oamenii sa se simta mult mai bine in pielea lor.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code