Care este postura corecta de adoptat la birou?

Care este postura corecta de adoptat la birou?Din ce in ce mai multe activitati profesionale si personale astazi se desfasoara stand pe un scaun de birou. Democratizarea utilizarii computerelor a contribuit in mare parte la cresterea numarului de ore petrecute stand la un birou in fata unui ecran de computer.

Ca rezultat, multe studii au descoperit rapid o crestere semnificativa a tulburarilor musculo-scheletale dupa mentinerea unei pozitii sezand si statice timp de cateva ore pe un birou. Fata de aceasta observatie, pentru a te proteja de eventualele probleme de spate, este esential sa adopti o postura buna la birou.

Prin urmare, alegerea  mobilierului de birou  ergonomic potrivit activitatii tale este esentiala. Pentru a face alegerea corecta in ceea ce priveste biroul si scaunul sau de birou, cunoasterea multor informatii despre mobilierul de birou iti va permite sa tii cont de necesitatea adoptarii unei bune pozitii de sezut.

Care este cea mai buna pozitie asezata pentru a lucra la un birou?

Foarte des, dupa cateva ore de lucru stand la birou, multi dintre noi avem tendinta naturala de a ne cocosa, relaxand umerii si coborand usor capul. Altii, dimpotriva, intelegand importanta mentinerii spatelui drept, au tendinta de a-si aduce umerii prea mult inapoi, ceea ce duce la o curbura inversa in regiunea lombara.

Deci,  ce pozitie de sezut ar trebui sa adoptati la birou? Cea mai buna pozitie de sezut pe care sa o adopti atunci cand lucrezi la birou este sa iti mentii spatele drept. Trebuie sa fi auzit de multe ori acest sfat, dar dincolo de sfaturi, este o recomandare a profesionistilor din domeniul sanatatii care ajuta la prevenirea multor probleme de spate.

Atentie, a-ti mentine spatele drept nu inseamna neaparat sa fii contractat permanent la nivelul abdomenului, muschii spatelui si muschii lombari. Incearca sa mentii pozitia sezut cu spatele drept cat mai natural posibil.

Prin urmare, nu are rost sa incerci sa maresti excesiv, punand prea multa presiune pe diferitii tai muschi pentru a-ti intinde capul in sus. De asemenea, tinand umerii pe spate, ai grija sa nu iti arcuiesti partea inferioara a spatelui aducand stomacul inainte.

Cum sa stai bine pe scaunul tau de birou?

Daca stai bine intr-un scaun de birou roz din piele ecologica, SIB014, iti este mai usor sa mentii pozitia corecta in sezut pentru a evita problemele cu spatele. Daca lucrezi cateva ore pe zi la birou, este recomandat sa optezi pentru acest scaun de birou ergonomic. Acest tip de scaun iti va permite sa reglezi inaltimea scaunului si iti va oferi diferite optiuni precum suport lombar care urmareste curba naturala a spatelui tau.

Pe langa alegerea unui scaun ergonomic, este esential sa stai bine in scaun. Cum sa stai bine la biroul tau? In primul rand, este puternic descurajat sa stai pe marginea fotoliului cu bustul inainte pe birou.

Aceasta pozitie, adoptata in general atunci cand vrei sa te asezi si sa termini rapid o sarcina la birou, iti poate suprasolicita muschii spatelui, muschii gatului etc. Asa ca, daca intentionezi sa stai la birou pentru cateva minute, este esential sa iti faci timp pentru a te aseza corespunzator pe scaun.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply