Care sunt beneficiile uleiului de trandafir și cum ajută la întretinerea frumuseții?

Care sunt beneficiile uleiului de trandafir și cum ajută la întretinerea frumuseții?Trandafirul reperezintă una dintre cele mai îndragite flori, constituind de-a lungul timpului o inspirație în creațiile artistice, un simbol al frumuseții și feminității, dar și un dar la îndemână pentru doamne. Calitățile acestei flori depășesc însă cu mult dimensiunea pur estetică, deoarece reprezintă și materie primă pentru obținerea apei și uleiului de trandafir.

Aceste produse finite sunt extrase din petalele de trandafir și se regăsesc tot mai des în lista de ingrediente a produselor cosmetice de o înaltă calitate.

În ciuda aștepărilor, utilizarea acestora în scopul întreținerii frumuseții naturale nu este o noutate, ci datează din perioada antică. Spre exemplu, cercetătorii au descoperit că egiptenii timpurii au utilizat apa și uleiul esențial de tradafir. Avem, deci, extrem de multe de învățat de la antici în ceea ce privește grija față de propriul corp.

Oare care este explicația? Ce beneficii au pentru sănătate și frumusețe produsele obținute din această plantă superbă?

  • Are capacitatea de a ține sub control excesul de sebum, care este responsabil de blocarea porilor și apariția acneei.
  • Este foarte blând cu pielea și are proprietăți antiinflamatorii, ceea ce înseamnă că este potrivit inclusiv pentru persoanele cu o piele foarte sensibilă, predispusă la iritații.
  • Hidratează pielea în profunzime, străbătând toate straturile acesteia. O piele hidratată arată mult mai tânără și mai fresh. În plus, în lipsa unei baze hidratante, machiajul nu se așază bine pe ten.
  • Actionază eficient împotriva ridurilor și liniilor fine și ajută la menținerea elasticității pielii în ciuda înaintării în vârstă.
  • Reprezintă un excelent antioxidant. Antoxidații s-au dovedit, din punct de vedere științific, extrem de eficienți în lupta cu acțiunea razelor solare sau a poluării asupra pielii, care provoaca așa numitul efect de oxidare, ducând la o îmbătrânire accelerată.
  • Asemenea altor produse pe bază de plante precum extractul de Aloe Vera, are efect cicatrizant și antibacterian, ajutând la vindecarea rănilor și a semnelor.
  • Nu în ultimul rând, ajută la curățare și îndepărtarea impurităților, acționând ca un demachiant. Multe geluri de curațare sunt formulate pe bază de ulei deoarece acesta s-a dovedit mult mai eficel decât produsele de curățare clasic, mai ales atunci când vine vorba de eliminarea straturilor de machiaj.

De aceea, apa și uleiul de trandafir au fost incluse în formula produselor cosmetice destinate tenului sau pielii întregului corp.

În ceea ce privește alegerea unui produs pentru ten, care este mai sensibil, lista de ingrediente trebuie verificată cu o atenție sporită. Cele mai indicate sunt ingredientele de origine naturală. Un produs formulat în mare parte din acest tip de ingrediente este sigur și limitează semnificativ șansele de apariție a unor iritații care să strice aspectul tenului. În aceeași măsură, este bine să evitați produsele care conțin o cantitate mare de alcool sau parfum sintetic.

Dacă doriți să introduceți în rutina dumneavostră un produs care să va ofere toate beneficiile ingredientelor de origine natură obținute din petale de trandafir, puteți opta pentru o crema de fata antirid pe baza de ulei pur de trandafir, eco, 50 ml, Bio Damascena-Alteya Organics. O cantitate extrem de mică de produs aplicată dimineața și seara va contribui la creșterea elasticității pielii, reducerea ridurilor și va hidrata în profunzime.

Aceasta poate fi folosită atât de persoane care se confrunta deja cu primele semne ale îmbătrânirii, cât și de persoane cu un ten ferm, care vor să le preîntâmpine!

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply