Care sunt caracteristicile importante ale unui scaun ergonomic?

Care sunt caracteristicile importante ale unui scaun ergonomic?
In cazul in care lucrati la birou, cu siguranta stiti cat de important este sa aveti la dispozitie un scaun de cea mai buna calitate. Poate la proma vedere nu veti considera ca alegerea scaunului este atat de importanta, insa luati in considerare faptul ca veti petrece minim 8 ore in fiecare zi stand pe scaunul respectiv.

Acest lucru inseamna ca veti petrece cel putin 40 de ore in fiecare saptamana stand pe scaun, si 160 de ore in fiecare luna. In aceste conditii este deosebit de important sa folositi cele mai bine scaune ergonomice, care va ofera confortul necesar, si care va permit sa aveti o pozitie corecta a spatelui.

Alegerea unui scaun ergonomic insa, se poate dovedi o misiune destul de dificila in conditiile in care pe piata exista o multime de scaune “ergonomice”, asa ca asigurati-va ca stiti care sunt cele mai importante caracteristici ale scaunelor ergonomice.

In primul rand, scaunul ergonomic este proiectat in asa fel incat sa fie potrivit pentru o gama larga de persoane, insa nu puteti avea garantia ca un astfel de scaun se potriveste pentru fiecare utilizator in parte.

Exista situatii in care un scaun poate fi prea inalt, in timp ce bratele sunt prea departate pentru cineva mic de statura. Este posibil chiar sa intalniti scaune care sa nu poata face fata sarcinilor de la birou.

Scaunul devine ergonomic in momentul in care se potriveste in mod deosebit cu dimensiunile utilizatorilui, si totodata atunci cand indeplineste toate functiile. Pentru a gasi un astfel de scaun, luati in considerare urmatoarele detalii importante.

Scaunul trebuie sa fie ales special pentru utilizatorul sau, pentru ca acesta sa se simta cat mai confortabil, iar scaunul sa ii indeplineasca toate conditiile trupului. Scaunul care pentru un utilizator este perfect, altuia ii poate provoca dureri de spate.

Cand alegeti inaltimea scaunului, trebuie sa stiti ca inaltimea optima reprezinta aproximativ un sfert in inaltimea utilizatorului. Este de-asemenea la fel de important sa aflati ca nu exista un singur tip de scaun ergonomic destinat tururor activitatilor. Unele scaune ergonomice sunt ideale pentru stomatologi, altele pentru operatorii pe calculator, iar exemplele pot continua.

Nu in ultimul rand, este important sa luati in considerare eventualele costuri de intretinere si reparatii ale scaunului. Din acest motiv este important sa va indreptati atentia doar spre scaune ergonomice care au garantie.

Exista unele caracteristici pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand cautati sa alegeti un scaun ergonimic. Iata care sunt acestea:

  • Stabilitatea scaunului: este deosebit de important sa va asigurati mai intai de toate ca scaunul este stabil; si este recoandat sa optati pentru o baza cu 5 brate.
  • Spatarul scaunului: acesta este de-asemenea foarte important sa aiba toate ajustarile necesare, iar mai mult decat atat, asigurati-va ca va ofera un suport lombar ferm.
  • Adancimea sezutului: adancimea sezutului este foarte importanta, asa ca alegeti un scaun potrivit fie ca il cumparati pentru persoane mici de statura, cat si pentru persoane inalte.
  • Reglaje: cand urmeaza sa alegeti un scaun ergonomic, asigurati-va de faptul ca acesta poate fi reglat pe inaltime. Aceasta este una dintre cele mai importante caracteristici de cautat cand cautatu un scaun ergonomic pentru birou.
  • Cotiere: o alta caracteristica importanta a scaunului ergonomic, este prezenta cotierelor, care de preferat ar fi reglabile.

Acestea sunt in mare parte cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le cautati in momentul in care va aflati in cautarea unui scaun ergonomic. Asigurati-va ca alegeti un scaun care are cel putin aceste caracteristici, atunci cand va indreptati atentia spre Topscaune.ro, pentru a va alege noul scaun pentru birou.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply