Care sunt criteriile de clasificare a constructiilor?

Care sunt criteriile de clasificare a constructiilor?Alaturi de posibilitatea de a realiza constructii civile Cluj, dupa cum se poate observa si pe site-ul companiei DKR Construct, in sectiunea de servicii oferite, se poate realiza o gama variata de tipuri de constructii.

Astfel, daca va intrebati care sunt criteriile de clasificare a constructiilor, exista cateva astfel de criterii, dupa cum veti putea observa in acest articol.

In functie de destinatia constructiilor si din punct de vedere functional, exista constructii de cladiri si constructii ingineresti. Aceste cladiri pot fi cu caracter civil, precum cladirile de locuit, administrative, comerciale sau social-culturale, cat si cladiri cu caracter industrial, precum hale parter si etaj sau depozite si magazii.

De asemenea, exista constructii cu caracter agrozootehnic, ce servesc drept adaposturi de animale si pasari, sere, ateliere de intretinere, depozite pentru produse agricole si adapost pentru utilaje agricole.

Alaturi de constructii civile Cluj sau din alte zone ale tarii, cele ingineresti includ turnuri, rezervoare, silozuri, tuneluri, poduri, viaducte, hidrocentrale, retele de alimentare cu apa, energie electrica sau termoficare. Constructii civile Cluj sau constructiii industriale nu este singura clasificare a constructiilor, astfel incat acestea se pot clasifica si in functie de forma in plan a constructiei.

Astfel, exista constructii sub forma dreptunghiulara, circulara, patrata, cat si constructiii in forma de T, I, U, L sau Y. Dupa tipul constructiei exista constructii etajate in aceasta categorie intrand locuintele, hotelurile sau spitalele, constructii de tip hapa-parter, hale industriale, sali pentru expozitii sau pentru spectacole, cat si constructii tip turn si constructii speciale, precum recipiente pentru depozitarea materialelor si a apei.

In functie de structura de rezistenta exista constructii cu structuri din perenti portanti ce sunt ridicati din zidarie, elemente din beton monolit si prefabricat, constructiii cu structuri din schelet portant realizat din beton monolit prefabricat, lemn sau metal, constructii cu structuri speciale in forma de placi curbe subtiri sau arce.

Un alt criteriu de a clasifica tipurile de constructii existente, printre care se afla si constructii civile Cluj sau alte judete ale tarii consta in rigiditatea elementelor verticale de rezistenta. Astfel, exista constructii flexibile, ce dispun de elemente de rezistenta verticale confectionate din stalpi ce transmit fundatiilor toate incarcarile, constructii semirigide cu elemente de rezistenta verticale din stalpi si pereti si constructii rigide, cu elemente de rezistenta verticale din pereti legati intre ei prin plansee.

In functie de modul de executie a structurii de rezistenta, exista cladiri monolite, prefabricate sau mixte, iar in functie de materialul din care este realizata structura de rezistenta exista cladiri din benton, metal, mixte  (beton cu metal sau beton cu lemn) si lemn.

Astfel, criteriile de clasificare a constructiilor sunt numeroase, iar daca doriti sa realizati constructii civile Cluj si aveti nevoie de ajutorul unei firme specializate, puteti vizita site-ul companiei DKR construct, respectiv http://dkrconstruct.ro/servicii.

Aici veti afla numeroase informatii cu privire la serviciile pe care aceasta firma de constructii le ofera, alaturi de detalii cu privire la lucrarile realizate. In acest fel, veti obtine toate informatiile de care aveti nevoie pentru a fi convinsi sa apelati la serviciile pe care DKR Construct le ofera, atat pentru constructii civile Cluj, cat si pentru alte tipuri de constructii.


Alte stiri actuale :

1. Spital regional cu HELIPORT la Sibiu
2. Aproape 150 de evenimente de muncă în 2013
3. Exemplu de solidaritate în comunitatea de rromi din Carei
4. Rationamentul profesional si «Impozitul pe constructii incepand cu 2014»

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply