Care sunt elementele unei cladiri?

Care sunt elementele unei cladiri?Domeniul constructiilor este un domeniu vast, care presupune multa munca si multa responsabilitate. Daca lucrezi in acest domeniu, trebuie sa fii cat mai informat. Daca te intereseaza domeniul constructiilor, afla ca nu se construieste dupa ureche, ci trebuie sa stii exact ce ai de facut. Una e sa fii un simplu muncitor care matura pe santier sau care da la mana materialele necesare si alta e sa fii un profesionist care lucreaza intr-o firma de constructii care ofera cele mai bune servicii, asa cum e Avangart, de exemplu.

Cand vrei sa construiesti o casa, trebuie sa fii foarte informat. Trebuie totodata sa stii inca de la inceput ce anume iti doresti. Te gandesti la case structura metalica, sau la case pe structura de lemn sau beton? Vrei o casa cu etaj, sau o casa doar cu parter? Astfel de alegeri pot face diferenta, fapt pentru care trebuie sa gandesti totul cu grija.

In cazul in care nu te pricepi si nu stii ce diferenta ar putea fi intre case structura de lemn si case cu un alt tip de structura, daca nu stii ce presupune ridicarea unei case, daca nu ai lucrat niciodata in constructii si nici nu vrei sa faci acest lucru, apeleaza la cei de la Avangart. Ei stiu exact ce au de facut si te indruma in asa fel incat sa iei decizia cea mai buna. Lasa lucrarea pe mana lor si in final vei avea doar motive de bucurie.

In cazul in care te intereseaza domeniul constructiilor, inainte de a incepe sa construiesti o cladire e bine sa ai in vedere inca de la inceput care sunt elementele componente ale acesteia.

Daca vorbim de elementele componente ale unei cladiri, acestea se impart in doua tipuri: structurale si nestructurale.

Elementele structurale ale cladirii sunt acele elemente care formeaza structura de rezistenta a unei cladiri. Daca vorbim de structura de rezistenta, aici intra elemente ca: fundatiile, grinzile, placile, stalpii, diafragmele, grinzile cu zabrele, arcele, cablurile folosite pentru acoperisurile cu deschidere mare sau la podurile suspendate, scarile siĀ  retelele reticulare (formate din bare articulare in noduri). Aceste elemente trebuie corect realizate astfel incat sa fie cat mai calitative.

Elementele nestructurale sunt acele elemente care ajuta la asigurarea confortului in incaperile construite. Elementele nestructurale sunt de mai multe tipuri: de compartimentare, de inchidere, de izolare si etansare, de finisaj si de instalatii. Cele de compartimentare sunt elementele care delimiteaza pe orizontala spatiile construite, ele nefacand parte din structura de rezistenta a cladirii. Aceste elemente sunt elemente suplimentare si trebuie sa fie cat mai usoare, deoarece greutatea lor ajunge in cele din urma sa fie preluata de elementele din structura cladirii.

Elementele de inchidere sunt elementele care delimiteaza spatiul exterior de spatiul din locuinta. Ne referim aici la: usi, ferestre, acoperisuri, planse, etc. Daca vorbim de elementele de izolare si etansare, acestea sunt necesare pentru a asigura protectia cladirii importiva factorilor de mediu si nu numai din exterior (caldura, umiditate, zgomot).

Elementele de finisaj sunt acele elemente care ajuta la finalizarea constructiei. Ele dau o imagine mult mai placuta atat interiorului cat si exteriorului unei cladiri si sunt necesare pentru o intretinere cat mai usoara a constructiei finale. In categoria elementelor de finisaj intra: placajele, tencuielile, zugravelile, tamplaria, lambriurile, etc. In final, amintim si de elementele de instalatii.

La orice cladire sunt necesare tot felul de instalatii, deoarece acestea sunt utile pentru confortul locuintei si pentru un trai cat mai decent. In categoria elementelor de instalatii intra instalatiile de apa, incalzire, ventilare, canalizare, etc.

E important sa cunosti bine aceste elemente, deoarece ele te vor ajuta sa te organizezi mult mai bine atunci cand vrei sa construiesti o casa sau un alt tip de cladire.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code