Posts Tagged ‘carucioare copii’

Cum trebuie sa fie caruciorul pentru copilul tau?

Misiunea de a fi parinte nu este nicidecum una usoara – nici nu a afirmat asta cineva vreodata. Sunt foarte multe decizii de luat, de care depinde dezvoltarea armonioasa a bebelusului, incepand de la nastere si pana cand acesta devina adult. Primele luni din viata sunt cruciale pentru cresterea potrivita a acestuia. Trebuie ales un patut corespunzator, hainele potrivite, dar si selectate cele mai eficiente articole si accesorii intrebuintate in diverse scopuri.

Cand deja stapaneste mersul si este extrem de curios, copilul devine un adevarat explorator. Ca parinte, trebuie sa gasesti modalitati prin care cel mic sa isi consume energia. Atunci cand vremea permite, plimbarile in parc sunt mai mult decat indicate. Este un lucru valabil insa si pana cand invata sa mearga. Asadar, un carucior devine o necesitate, de care nici un parinte nu se poate lipsi. O sa te convingi de asta mai mult ca sigur.

(more…)

Cum obtinem indemnizatia de la stat pentru cresterea copilului?

Cum obtinem indemnizatia de la stat pentru cresterea copilului?De ceva vreme a ajuns sa ma intereseze in mod particular un anumit subiect, si anume cazul viitoarelor mamici, care isi doresc foarte mult sa obtina indemnizatia de la stat, in speta cea pentru cresterea copilului.

Intamplator mi-a fost dat sa cunosc cateva tinere care si-au dorit o sarcina doar pentru ca detineau un loc de munca stabil, sau pentru ca indeplinisera perioada minima de 3 luni de vechime necesara cumularii restului de 9 luni de sarcina, fara a se gandi mai departe de atat, indeosebi la cheltuielile cu carucioare copii sau scutece, sau medici care asista la nastere, la echografii si alte necesitati ce se pot ivi pe parcursul acestui drum.

In mod clar, nevoia sau dorinta de a avea urmasi, ne face sa ii vedem in timp direct asezati cu dragalasenie in carucioare copii sau patuturi, zambind diafan in fata aparatului de fotografiat, sau direct pe bancutele scolilor, studiind din greu. Pana acolo insa, recomandarea este ca lucrurile sa fie facute “cu cap” si in deplina cunostinta de cauza si sa ne amintim ca pana la a-i vedea in aceste ipostaze, trebuie sa fim perfect capabili sa le oferim tot ceea ce le este necesar dezvoltarii armonioase, in depline conditii de siguranta. (more…)