Cate tipuri de lipoaspiratie exista?

Cate tipuri de lipoaspiratie exista?
Una dintre cele mai des intalnite interventii chirgicale din domeniul estetic, realizate la noi in tara, este fara indoiala lipoaspiratia. Atunci cand discutam despre liposuctie, trebuie sa precizam faptul ca aceasta reprezinta cea mai eficienta si cea mai rapida solutie de remodelare corporala fara depunerea unui efort fizic considerabil, sau fara supunerea organismului la fel si fel de diete daunatoare.

Interventia de lipoaspiratie este ideala pentru ca poate sa elimine fara probleme grasimea excesiva acumulata in anumite zone ale corpului, printre care grasimea din zona abdominala, grasimea acumulata in zona soldurilor, grasimea de pe coapse, brate, gusa sau grasimea de pe fese.

In prezent, se pot efectua mai multe tipuri de lipoaspiratie, care se realizeaza sun anestezie generala, si care presupun infiltrarea zonelor vizate cu o solutie speciala, care are rol de anticoagulant si anestezic local.

In primul rand, se poate efectua lipoaspiratia clasica, in cazul pacientilor care isi doresc sa urmeze o asemenea interventie chirurgicala. In cadrul acestui tip de interventie, in tesuturi va fi infiltrata o solutie speciala care sa solubilizeze grasimea, si care cu ajutorul unei canule speciale atasata unui sistem vacumatic, prin incizii mici, va fi aspirate de catre chirurgul estetician, iar astfel se va obtina o silueta de invidiat.

Mai apoi, exista si varianta lipoaspiratiei cu laser. Acest tip de interventie este unul mai special, pentru ca medicul chirurg estetician va volosi o canula speciala care contine o fibra tip laser, care se incalzeste si care lichefiaza fara probleme grasimea.

Se mai poate opta si pentru lipoaspiratie asistata electric. Acest tip de lipoaspiratie reprezinta o varianta a lipoaspiratiei clasice, insa aici canula va fi accelerata cu ajutorul unui sistem mecanic.

In cazul in care discutam strict despre acest tip de lipoaspiratie, trebuie sa mentionam faptul ca viteza mare cu care este inlaturata grasimea, reprezinta cel mai mare avantaj al acestui tip de interventie.

Mai exista apoi si lipoaspiratia cu sunete, care foloseste energia produsa de catre celebrele ultrasunete. Acest tip de lipoaspiratie distinge tesutul adipos de restul tesuturilor, si elimina cu o precizie foarte mare depozitele de grasime.

De cele mai multe ori, chirurgii esteticieni le recomanda pacientilor lor lipoaspiratia cu laser, datorita faptului ca aceasta este capabila sa indeparteze foarte bine acele depozite inestetice de grasime.

Mai mult decat atat, acest tip de lipoaspiratie este ideal si datorita faptului ca poate sa ii confere pielii o elasticitate sporita, din cauza caldurii produse de catre laser. Aceasta caldura este ideala si pentru imbunatatirea vascularizatiei in zonele situate deasupra grasimii lipoaspirate, iar astfel se va obtine un aspect mult mai ferm al zonelor operate.

Ei bine, este adevarat faptul ca majoritatea chirurgilor esteticieni le recomanda pacientilor sai lipoasipiratie cu laser, insa cu siguranta si lipoaspiratia clasica, lipoaspiratia asistata electric sau lipoaspiratia cu ultrasunete pot sa aiba rezultate remarcabile.

Plus de asta, lipoaspiratia cu laser, desi este cea mai des utilizata, este posibil ca anumitor pacienti sa nu le fie atat de folositoare precum lipoaspiratia clasica de exemplu, sau la fel de folositoare decat lipoaspiratia cu ultrasunete sau asistata electric.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code