Categorii populare de fotografie

Categorii populare de fotografie
Atunci cand sunt facute de catre fotografii amatori, fotografiile pot fi mai mult sau mai putin reusite, in functie de priceperea fotografului si in functie de telefonul sau aparatul pe care il foloseste.

Cand sunt facute insa de catre fotografi profesionisti care au aparatura foto profesionala, si care sunt profesionisti si in editarea fotografiilor, indiferent ca discutam despre fotografii vile, case, spatii comerciale sau ca discutam despre alte stiluri de fotografie, acestea vor deveni opere de arta.

In cazul in care esti si tu pasionat de fotografie, si doresti sa creezi fotografii super interesante, am pregatit pentru tine o lista a unor stiluri de fotografie interesante. Iata despre ce este vorba.

Fotografie peisagistica

Daca iti place fotografia si ai tendinta sa te opresti si sa privesti peisajul frumos din jurul tau si intentionezi sa suprinzi natura intr-o singura imagine, cu siguranta esti un tip de fotograf interesat de tipul de fotografie si numit fotografie de peisaj sau fotografie peisagistica.

Fotografie pentru animale salbatice

Genul de fotografie care se concentreaza pe animale si pe habitatul lor natural se numeste fotografie cu animale salbatice. Comportamentele animalelor in salbaticie sunt surprinse de fotograful de animale salbatice.

In mare parte, aceste imagini sunt capturate pentru a fi tiparite in jurnale sau expozitii. Multi oameni practica acest tip de fotografie. In afara de o camera foto buna, mai multe lentile, blit puternic, aveti nevoie de rabdare pentru a face fotografia potrivita.

Fotografie aeriana

Fotografia aeriana este acel tip de fotografie in care imaginile sunt surprinse de la o altitudine mai mare, cum ar fi avioane, baloane de aer, parasute si zgarie-nori. Aceste imagini ofera o viziune mai mare a subiectului si a fundalului sau.

Fotografie sportiva

Acest gen de fotografie este specializat in surprinderea unui moment decisiv intr-un eveniment de sport. Fotografia sportiva este unul dintre tipurile dificile de fotografie. Necesita practica impreuna cu diversele echipamente.

Fotografie de portret

Unul dintre cele mai vechi tipuri de fotografie este  fotografia de portret. Poate varia de la fotografierea membrilor familiei la prieteni pana la animale de companie.

Fotografie de arhitectura

Acest tip de fotograf se ocupa cu fotografierea structurilor, caselor si cladirilor din diferite unghiuri. Scopul principal al fotografiei arhitecturale  este de a crea un impact pozitiv asupra potentialilor cumparatori imobiliari.

Fotografie de nunta / Fotografie pentru evenimente

Se spune ca un nou venit in universul fotografilor profesionisi isi incepe cariera practicand o fotografie de nunta sau eveniment. Dar asta nu inseamna ca acest tip de fotograf nu necesita si nicio abilitate.

O persoana care se ocupa de acest tip de fotografie trebuie sa fie experta in portret si este foarte important sa detina abilitati de editare extrem de bune. Cererea pentru fotografie de nunta sau fotografie de eveniment este mai mare.

Fotografie de moda

Fotografia de moda surprinde modele intr-un ecran luminos plin de farmec, precum haine, incaltaminte si alte accesorii. Acest tip de fotografie este realizat mai ales pentru reclame si reviste de moda.

Fotografia macro (Macro Photography)

Fotografia macro este acel stil in care fotografiile sunt fotografiate intr-o gama mai apropiata pentru a prezenta detaliile subiectului. Subiectele interesante ale fotografiei macro sunt florile, insectele, texturile lucrurilor impletite, cum ar fi puloverele, cosurile etc.

Fotografie pentru copii / Fotografie de familie

Fotografie pentru copii / familie este un alt tip popular de fotografie. Fotografia copilului / familiei este realizata cand o familie este binecuvantata cu un nou-nascut. Diferitele expresii ale unui bebelus, precum si membrii familiei sunt surprinsi in acest tip de fotografie. Intreaga familie se reuneste pentru a imortaliza un moment in timp in acest tip de fotografie.

Fotografie alb-negru

Tendinta de a surprinde imagini in alb si negru este populara chiar si astazi, deoarece ajuta la evidentia frumusetii naturale a subiectilor. Acest tip de fotografie foloseste pe scara larga contrastele si umbrele pentru a oferi imaginilor un aspect realist si frumos.

Fotografie conceptuala

Fotografia conceptuala se refera la prezentarea unui concept sau a unei idei prezente in mintea fotografului, altor oameni doar prin mediul fotografiilor. Acest tip de fotografie  este utilizat in general in publicitate, unde o imagine ajuta la reiterarea unei idei, a unei linii de eticheta sau a unei fraze pentru un produs sau serviciu.

Fotografie HDR

Fotografia HDR este unul dintre cele mai creative tipuri de fotografie si necesita o abilitate extrema pentru o parte din fotografi. Este creat prin amestecarea a trei tipuri diferite de imagini intr-o singura imagine care evidentiaza contrastul uimitor al imaginilor individuale pentru a crea un aspect cu adevarat atragator.

Fotografii de mare viteza

Fotografia de mare viteza este arta de a captura imaginile evenimentelor care au loc intr-un ritm rapid. Este un tip de fotografie extrem de interesant si oarecum complicat, care permite fotografilor sa infatiseze fenomenul foarte rapid un cadru la un moment dat si astfel sa le evidentieze frumusetea.

Micro Fotografie

Acesta este un gen special de fotografie, in care imaginile sunt facute cu ajutorul unui microscop. Micro-fotografia joaca un rol important in cercetarea medicala pentru intelegerea trasaturilor fizice si a caracteristicilor organismelor care sunt prea mici pentru a fi vazute cu ochiul liber.

Fotografie Nude

Fotografia nude este un gen de fotografie de arta plastica in care subiectii se afla, in general, intr-o pozitie nud sau semi-nud. De asemenea, populare sub denumirea de fotografie erotica, imaginile facute sub acest gen se concentreaza asupra calitatilor estetice ale subiectului, inclusiv forma, aspectul emotional si compozitia sa.

Acetea sunt doar cateva stiluri populare de fotografie, insa lista este mult mai cuprinzatoare. Cei care sunt specializati in aceste tipuri de fotografie profesionala, si nu numai, cu siguranta vor reusi sa obtina din fotografiile realizate, adevarate opere de arta.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply