Cauta cea mai buna locuinta pentru tine

Cauta cea mai buna locuinta pentru tineDaca nu esti in cautarea unri locuinte pe care sa o cumperi si vrei doar oferte de ­inchirieri de case Cluj www.remsimobiliare.ro, poti gasi acum unele dintre cele mai convenabile oferte de pe piata de profil la agentiile imobiliare care activeaza in acest domeniu.

O locuinta pe care tu ­o inchiriezi trebuie sa se ridice la anumite standarde de calitate, acestea justificand pretul lunar pe care il vei plati pentru chiria respectiva.

Orice tranzactie de inchiriere trebuie sa aiba la baza un contract bine intocmit de catre ambele parti, cu clauze foarte vlare, care sa nu dezavantajeze pe nimeni. Un avocat sau un consilier juridic poate fi de un real ajutor in astfel de situatii, sfaturile specializate oferite de asemenea experti fiind cele mai indicate pentru evitarea eventualelor probleme.

Un avocat poate fi asistat si de un agent imobiliar pentru ca totul sa fie foarte bine intocmit si sa respecte toate procedurile standard in acest domeniu. Agentii imobiliari sunt cei mai indicati profesionisti la care trebuie sa apelezi in cazul unor tranzactii de vanzare, cumparare sau de inchiriere.

Majoritatea proprietarilor solicita un avans pentru inchirierea locintei. Cei care sunt in cautarea unor oferte avantajoase in marile orase tebuie sa se orienteze din timp in legatura cu ceea ce este disponobil pe piata. Este de evitat perioada toamnei deoarece atunci pretul chiriilor este in crestere. Toamna este perioada in care numarul de locuinte inchiriate creste, in special in marile centre universitare, fapt care duce si la cresterea preturilor.

Nu toti studentii gasesc un loc in camin si sunt nevoiti sa gaseasca locuinte de inchiriat in aceasta perioada a anului. Atunci cand cauti o locuinta de inchiriat ar fi bine sa stabilesti inca de la inceput cateva criterii dupa care sa iti ghidezi cautarea pe piata de profil. Locuintele aflate in zona centrului orasului sunt unele dintre cele mai scumpe, insa cele de le periferie pot fi inchiriate pentru un pret mai mic.

Dotarile minime ale casei pe care o inchiriezi nu trebuie sa lipseasca nici ele. Avem in vedere aici aparatura electrocasnica si electronica pe care fiecare locuinta trebuie sa o aiba in dotarea ei. Intotdeauna sunt preferste locuintele care sunt aproape de mijloacele de transport in comun si ofera chiriasilor numeroase facilitati.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii seama atunci cand cauti o locuinta de inchiriat se refera la  cuantumul sumei lunare pe care o vei plati la intretinere. Cele mai mari costuri le vei avea cu asigurarea incalzirii acelei locuinte si cu consumul de apa calda si energie electrica.

Din acest motiv, este util sa verifici daca aparatura electronica si electrocasnica din casa este de model mai vechi sau este una de tip nou pentru ca, in functie de acest factor, consumul lunar de energie electrica poste fi mai mic sau mai mare. Trebuie sa te informezi si sa vezi exact ce modele de aparate electronice si electrocanice sunt in dotarea locuintei pe care vrei sa o inchiriezi. In acest fel, vei fi sigur ca iei cea mai buna decizie.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code