Ce avertismente au dat companiile de telefonie mobila despre riscurile cancerigene?

Ce avertismente au dat companiile de telefonie mobila despre riscurile cancerigene?
Mariti distanta dintre telefonul mobil si cap, folositi functia de speaker, sau functia de a vorbi prin fir cu microfon sau difuzoare in ureche in timp ce telefonul este in buzunar, folositi Bluetooth, folositi SMS-ul!!! De ce exista aceste recomandari?

Pentru ca se stie ca telefoanele mobile emit radiatii foarte intense, care afecteaza sanatatea celor care le utilizeaza prea des sau necorespunzator. Nu le folositi ata de des in lifturi sau cladiri si zone rurale, sunt sfaturile expertilor!!!

Daca nu va puteti explica de ce aceste temeri, puteti chiar sa intrebati intr-un service telefoane . Dar cel mai sigur despre aceasta temere puteti afla citind despre riscurile utilizarii, desigur ca nu veti renunta sa folositi acest gadget pentru ca este atat de necesar astazi.

Potrivit OMS, radiatiile emise de telefoanele mobile pot cauza cancer. In urma studiilor efectuate in 2011 cand o echipa de 31 de oameni de stiinta au analizat si au gasit dovezi legate de expunerea la riscuri de sanatate a utilizatorilor si au apreciat aceasta expunere ca fiind posibil cancerigena, din cauza cresterii frecventeti gliomului si cancerului de tip acoustic neuroma brain, alte tipuri de cancer inca nu au avut o relevanta prea mare.

OMS a publicat diverse studii realizate in 10 ani care au investigat si urmarit participantii la studiu, utilizatori de telefoane mobile la care rata gliomului creierului s-a dublat. Studiul OMS avertizeaza ca o jumatate de ora cu un telefon mobil la ureche sporeste riscul de aparitie de cancer la creier cu 40%.

Companiile de telefonie mobila au trebuit sa se apere si sa dea avertismente in sensul ca trebuie sa isi informeze corect clientii sa tina telefoanele departe de corp, la cel putin 15 mm, sau 25 mm atunci cand se transmit, de exemplu, date wireless, pentru ca daca telefonul este mai departe de corp, se absorb mai putine radiatii.

Oare vor tine cont de aceste avertismente utilizatorii de telefoane mobile? Este indicat sa tina cont, este mai bine pentru a preveni imbolnavirea, dar trebuie desigur sa fie informati si de catre cei care vand sau le repara telefoanele mobile, astfel au sansa de a se proteja, la fel cum monitoarele LCD pentru computerele personale au inlocuit vechile monitoare protejand mult mai bine vederea, si orice utilizator de PC s-a adaptat destul de repede la aceasta recomandare, se pare ca daca avertismentele legate de telefoanele mobile ar fi mai agresive, atunci din ce in ce mai multi utilizatori de telefoane mobile ar intelege mai bine situatia si s-ar adapta conform indicatiilor OMS.

Toti ne dorim sa fim sanatosi si mai ales nu gandim ca utilizand un telefon ne-am putea imbolnavi, insa aproape toti stim ca se emit radiatii cand folosim aceste dispozitive, deci sta in mana noastra si este decizia noastra sa le folosim cat mai adecvat pentru a evita orice problema care de aceasta data nu se mai poate rezolva intr-un…service gsm. Este o problema de sanatate, iar sanatatea este mai importanta decat orice pe lume!

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code