Ce este liftingul SMAS?

Ce este liftingul SMAS?
Rididectomia SMAS, cunoscuta si sub denumirea de facelift SMAS, este o procedura chirurgicala care vizeaza cele doua treimi inferioare ale fetei. Se realizeaza pentru a aborda pielea infundata, excesul de grasime, jalcul si pierderea volumului in obraji. Este mai putin invaziv decat cel mai bun tratament de lifting facial in Bucuresti obisnuit, care vizeaza pielea superficiala a fetei, iar recuperarea este mai rapida.

SMAS (sistemul aponeurotic muscular superficial) este un strat de tesut adanc in interiorul pielii si tesutul subcutanat. Este una dintre cele mai importante structuri de sprijin pentru fata. Manipularea acestei structuri anatomice modifica aspectul fetei.

Facilitatea SMAS

Pe masura ce pielea faciala incepe sa imbatraneasca, exista o pierdere de elasticitate in epiderma si in membrana SMAS. Aceasta pierdere are ca rezultat scurgerea obrajilor de-a lungul osului maxilarului, creand galcuri carnoase si adesea o barbie dubla. Grasimea obrazului va scadea apoi pentru a creste aspectul pliurilor nazolabiale.

Un lifting facial SMAS contracareaza semnele imbatranirii prin strangerea muschilor, eliminarea grasimilor si tunderea excesului de piele. Un lifting facial SMAS este eficient in corectarea urmatoarelor:

  • Sageti in mijloc;
  • Obrajii goi;
  • Faldurile nazolabiale;
  • Falcile;
  • Taiati grasimea;
  • Piele si grasime slabite sub barbie si linia maxilarului;

Un lifting facial poate elimina sau reduce semnele imbatranirii, dar in timp vor reaparea treptat.

Candidatii pentru un lifting facial SMEL

S-ar putea sa fiti un candidat bun pentru un lifting facial SMAS daca aveti peste 50 de ani si doriti sa corectati unul sau mai multe semne de imbatranire. Este posibil sa aveti unele afectiuni faciale, dar inca aveti o anumita elasticitate in piele. Trebuie sa fiti sanatos si nefumator. Ar trebui sa aveti asteptari realiste cu privire la procedura.

Care sunt riscurile procedurii?

Riscurile procedurii includ riscurile generale ale interventiei chirurgicale si anesteziei, cum ar fi reactii la medicamente, probleme de respiratie, sangerare, infectie si cheaguri de sange. Este posibil sa aveti, de asemenea, leziuni nervoase la muschii fetei, durere, amorteala si rani care nu se vindeca. Unii oameni sunt nemultumiti de rezultat datorita cicatricilor, contururilor neregulate sau modificarilor de culoare a pielii.

Procedura de lifting facial SMAS

Dupa ce ati fost pregatit pentru operatie, vi se administreaza anestezie, de obicei o sedare intravenoasa (IV) si un anestezic local. Fata ta va fi marcata pentru plasarea inciziilor. Se face o incizie la templul tau, deasupra firului de par. Se va extinde in jos de-a lungul cutelor naturale ale pielii, dar curba in spatele urechilor. Tesutul facial, gatul si muschiul de sub piele vor fi apoi ridicate si rearanjate intr-o pozitie mai inalta si excesul de piele va fi indepartat. Pielea va fi redusa pe fata si inciziile vor fi inchise cu suturi. Majoritatea cicatricilor vor fi ascunse in par si cute normale ale pielii.

Facilitatea SMAS poate dura cateva ore pentru a fi finalizata, in functie de masura procedurii. Dupa procedura, veti avea un pansament pentru cap si tuburi de drenaj. Ar trebui sa va asteptati sa aveti niste umflaturi, vanatai, amorteala si disconfort pentru cateva saptamani. Ar trebui sa puteti reveni la munca dupa doua-trei saptamani si sa reluati exercitiile si activitatile zilnice dupa ce vindecarea este completa.

Factori de care este necesar sa tineti cont in vederea unei astfel de interventii

Atunci cand cautati un chirurg calificat pentru a efectua aceste proceduri, nu ezitati niciodata sa intrebati despre pregatirea, experienta si acreditarile chirurgului (inclusiv de cate ori el sau ea a efectuat o anumita tehnica). Cu cat chirurgul a efectuat un numar mai mare de astfel de interventii, cu atat experienta sa este mai mare, deci si sansele ca interventia sa fie una reusita sunt mai mari.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate si a minimiza cicatricea dupa operatie, urmati instructiunile de ingrijire ale medicului dumneavoastra si limitati activitatea fizica pe cat posibil pentru primele cateva saptamani. Mai mult, evitati expunerea la soare in timpul procesului de vindecare si aplicati o protectie solara suplimentara daca trebuie sa va aflati in aer liber.

Cand explorati o interventie chirurgicala faciala, adresati-va medicului inainte si dupa fotografiile propriilor sai pacienti pentru a evalua calitatea lucrarii. Asigurati-va ca fotografiile sunt cele ale medicului si nu cele furnizate in mod obisnuit de catre producatorii de echipamente chirurgicale cosmetice.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care cu siguranta trebuie sa le cunoasteti inainte de a beneficia de un lifting facial SMAS.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code