Ce este optimizarea SEO ?

Ce este optimizarea SEO ?
Termenul de SEO a aparut in anii 90, fiind o prescurtare  de la expresia Search Engine Optimization, care in traducere libera ar insemna optimizarea motoarelor de cautare. Aceasta prescurtare de SEO face referire si la persoanele care practica aceasta activitate.

Odata cu aparitia internetului, au aparut si motoarele de cautare, care nu erau deloc sofisticate insa indexau bine continutul de pe site-uri, si totodata aceste motoare de cautare au constituit un punct de pornire pentru navigarea pe internet.

In acele vremuri, specialistii au inteles faptul ca este nevoie de un control al acestor motoare de cautare, fapt care a dat nastere unei stiinte noi, SEO al carui obiectiv este acela de a mari calitativ traficul unui site.

Industria SEO are loc prin controlul si ameliorarea asa zise-lor “criterii de rank-are”. Aceste criterii  sunt de fapt niste factori care daca sunt luati impreuna si analizati, duc la o pozitionare mai buna in paginile cu rezultate ale motoarelor de cautare.

Datorita acestor criterii, SEO se imparte in doua categorii si anume optimizare interna si optimizare externa.

Datorita e faptului ca internetul are un potential comercial extrem de mare, la o perioada de timp foarte scurta de la aparitia motoarelor de cautare, au aparut si asa numitii “spammeri”.

Spammerii sunt acele persoane care manipuleaza in mod imoral sau ilegal criteriile de rank-are, si au ca principal obiectiv imbunatatirea scorurilor calitative SEO, pentru ca astfel le vor fi mai vizibile site-urile pe motoarele de cautare.

Aceasta tehnica ar putea fi una ideala pe termen scurt, insa pe termen lung nu ar mai avea succes datorita faptului ca motoarele de cautare se lupta tot timpul cu spamul online, si elimina de fiecare data aceste potentiale gauri din sistem.

Daca stam sa clasificam SEO dupa gradul de moralitate al tehnicilor folosite pentru promovare, sunt 3 categorii de SEO.

SEO palarie alba, care promoveaza in mod corespunzator politicilor sugerate de catre motoarele de cautare.

Metodele aplicate de catre practicantii SEO palarie alba vor oferi o experienta placuta vizitatorilor de pe site, insa asta nu inseamna neaparat ca va creste pozitia site-ului in paginile motorului de cautare.

SEO palarie neagra, care are ca principal obiectiv manipularea perceptiei motoarelor de cautare privind calitatea site-ului.

Ca si exemple pentru SEO palarie neagra am putea aminti utilizarea in mod excesiv a cuvintelor cheie in titluri si in continutul paginii, optimizarea in mod excesiv a textului ancora, folosirea unui numar relativ mare de pagini dar care nu are un continut valoros, etc.

SEO palarie gri, care este o combinatie intre cele doua categorii mai sus mentionate,unde desi normele morale sunt respectate, totusi au loc si anumite practic indoielnice.

Ei bine, cazul in care ai nevoie de o promovare pentru site-urile tale, trebuie sa accesezi cu incredere http://danbradu.com/ iar expertii de acolo vor veni cu cele mai bune variante pentru tine si pentru a-ti promova site-urile.

Odata ce ai apelat la serviciile SEO oferite de aceasta companie, site-urile tale vor urca pe in ierarhia motoarelor de cautare, astfel ca site-urile tale vor fi mult mai usor de gasit si de accesat de catre oricine.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code