Ce este si cum functioneaza Bitcoin?

Ce este si cum functioneaza Bitcoin?
Bitcoin a ajuns sa fie tranzactionat si in Romania, astfel ca exista platforme unde se poate vinde bitcoin in Romania. Veti descoperi insa mult mai multe detalii despre tot ceea ce inseamna Bitcoin.

Bitcoin este o moneda digitala creata in ianuarie 2009. Urmeaza ideile expuse intr-o carte alba de misteriosul Satoshi Nakamoto, a carui adevarata identitate nu a fost inca descoperita. Bitcoin ofera promisiunea unor taxe de tranzactie mai mici decat mecanismele traditionale de plata online si este operat de o autoritate descentralizata, spre deosebire de monedele emise de guvern.

Nu exista bitcoins fizici, doar soldurile pastrate pe un registru public in cloud, care – impreuna cu toate tranzactiile Bitcoin – sunt verificate printr-o cantitate masiva de putere de calcul.

Bitcoins-urile nu sunt emise sau sustinute de nicio banca sau de guverne si nici bitcoin-urile individuale nu sunt valoroase ca marfa. In ciuda faptului ca nu este licitatie legala, Bitcoin inregistreaza un nivel ridicat de popularitate si a declansat lansarea altor monede virtuale denumite in mod colectiv Altcoins.

Intelegerea Bitcoin

Bitcoin este un tip de criptocurrency: soldurile sunt pastrate folosind „chei” publice si private, care sunt siruri lungi de numere si litere legate prin algoritmul de criptare matematica care a fost folosit pentru a le crea. Cheia publica (comparabila cu un numar de cont bancar) serveste ca adresa publicata in lume si catre care altii pot trimite bitcoins. Cheia privata (comparabila cu un PIN ATM) este destinata a fi un secret pazit si este utilizata doar pentru a autoriza transmisiile Bitcoin.

Potrivit Fundatiei oficiale Bitcoin, cuvantul „Bitcoin” este scris cu majuscule in contextul referirii la entitate sau concept, in timp ce „bitcoin” este scris cu litere mici, cand se face referire la o cantitate de moneda, cum ar fi de exemplu, atunci doriti sa aflati unde puteti vinde bitcoin in Romania 10 bitcoins. Forma plurala poate fi „bitcoin” sau „bitcoins”.

Cum functioneaza Bitcoin

Bitcoin este una dintre primele monede digitale care a utilizat tehnologia peer-to-peer pentru a facilita platile instantanee. Persoanele independente si companiile care detin puterea de calcul guvernanta si participa la reteaua Bitcoin, cunoscuta si sub numele de „ mineri”, sunt motivate de recompense (eliberarea de noi bitcoin) si de comisioane de tranzactie platite in bitcoin.

Acesti mineri pot fi ganditi ca autoritatea descentralizata care aplica credibilitatea retelei Bitcoin. Noua bitcoin este eliberata minerilor la o solutie fixa, dar rata in scadere periodica, astfel incat oferta totala de bitcoins se apropie de 21 de milioane de euro. Un bitcoin este divizibil in opt zecimale (100 milioane de un bitcoin), iar aceasta unitate cea mai mica este denumita Satoshi. Daca este necesar si daca participantii minerii accepta schimbarea, Bitcoin ar putea fi in cele din urma divizibil cu si mai multe zecimale.

Mineritul Bitcoin este procesul prin care bitcoin-urile sunt eliberate pentru a intra in circulatie. Practic, implica rezolvarea unui puzzle dificil din punct de vedere computerizat pentru a descoperi un nou bloc, care se adauga la blockchain si primeste o recompensa sub forma de cativa bitcoins.

Recompensa bloc a fost de 50 de bitcoins noi in 2009; scade la fiecare patru ani. Pe masura ce sunt create din ce in ce mai multi bitcoin, creste dificultatea procesului de exploatare – adica cantitatea de putere de calcul implicata -. Dificultatea miniera a inceput la 1.0 cu debutul Bitcoin in 2009; la sfarsitul anului, era doar 1,18. Incepand cu februarie 2019, dificultatea miniera este de peste 6,06 miliarde.

Odata, un computer desktop obisnuit a fost suficient pentru procesul de extractie; acum, pentru a combate nivelul de dificultate, minerii trebuie sa utilizeze hardware-ul mai rapid precum Circuitele Integrate Specifice pentru Aplicatii (ASIC), unitati de procesare mai avansate precum Unitati de procesare grafica (GPU) etc.

Ce merita Bitcoin?

Doar in 2017, pretul Bitcoin a crescut de la putin sub 1.000 de dolari la inceputul anului pana la aproape 19.000 de dolari, sfarsind anul cu peste 1.400%.

Pretul Bitcoin este, de asemenea, destul de dependent de dimensiunea retelei sale miniere, cu cat este mai mare reteaua, cu atat este mai dificil – si deci mai costisitor – este sa producem noi bitcoins. Drept urmare, pretul bitcoinului trebuie sa creasca pe masura ce costul de productie creste si el. Puterea totala a retelei miniere Bitcoin a fost mai mult decat triplata in ultimele douasprezece luni.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code