Ce trebuie sa faceti in cazul in care telefonul iPhone intra in contact cu apa?

Ce trebuie sa faceti in cazul in care telefonul iPhone intra in contact cu apa?
Despre aparatele electronice si daunele pe care le poate provoca acestora contactul cu lichidele se vorbeste mult, dar cat din ce se spune este adevarat si cum se aplica acestea in cazul iPhone? De fapt, dupa aparitia pe piata a telefoanelor rezistente la apa au aparut multe intrebari din partea clientilor referitoare la cat de rezistente sunt anumite telefoane la apa. Inainte de a lamuri aceasta problema, specialistii nostri in reparatii va confirma ca este indicat ca un telefon, chiar daca este rezistent la apa, sa nu fie introdus complet in apa, pentru ca acest lucru ii poate provoca daune considerabile. Intr-adevar, exista o varietate de modele iPhone care sunt rezistente la anumite cantitati de apa. Mai jos veti regasi detalii despre acestea plus modelele care nu trebuie sa aiba niciodata contact cu substantele lichide, fie si in cantitati mici.

Printre modelele de telefoane iPhone pentru care contactul cu lichidele este interzis se numara cele care ii preced modelului iPhone 7: iPhone 5/5S, iPhone 6/6S, iPhone 6+/6S+, iPhone SE. In cazul in care aveti unul dintre aceste modele si l-ati scapat in apa, Apple recomanda inlocuirea telefonului. Ca plan B, noi recomandam sa veniti cu telefonul la centrul nostru de reparatii iPhone, iar noi vom face tot ce este necesar pentru a inlatura apa din interiorul dispozitivului inainte ca aceasta sa duca la coroziunea diversilor conectori din interiorul telefonului. Chiar daca nu se poate garanta ca telefonul va fi 100% reparat, merita sa incercati aceasta solutie pentru a va salva iPhone-ul.

Dupa lansarea iPhone 7, toate celelalte modele iPhone aparute sunt considerate rezistente la apa (a nu se confunda cu impermeabile!). De fapt, odata cu avansarea din ce in ce mai accentuata a tehnologiei, Apple a reusit sa le ofere utilizatorilor, dupa lansarea iPhone 7, numai astfel de modele rezistente la apa. Acest lucru inseamna, asadar, ca aceste modele pot veni in contact cu apa fara a fi expuse unor daune permanente. Cu toate acestea, este esential de inteles ca in orice caz trebuie evitata scufundarea totala a telefonului in apa. Printre aceste modele se numara iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X.

Exista cateva solutii pe care ar trebui sa le cunoasteti in ceea ce priveste contactul cu substantele lichide al telefoanelor iPhone. In primul rand, incercati sa evitati pe cat posibil cufundarea totala a telefonului in apa. De asemenea, incercati sa utilizati telefonul pe cat posibil in afara mediilor cu umiditate crescuta. Daca iPhone-ul are urme de apa pe suprafata exterioara, curatati-l cu ajutorul unei lavete moi si uscate, cum sunt cele cu care se curata ochelarii, de exemplu. Asteptati ca telefonul sa se usuce complet inainte de a deschide suportul pentru introducerea cartelei SIM. In continuare, incercati sa indreptati iPhone-ul spre partea inferioara pentru ca apa sa se scurga prin orificiul pentru incarcare. Puneti-l in fata unui ventilator care da aer rece si uscat; nu incercati vreodata sa il uscati cu feonul. Asteptati cel putin cinci ore inainte de a incerca sa reincarcati telefonul pentru a fi sigur ca acestea s-a uscat si nu exista pericolul de scurtcircuit. Si nu in ultimul rand, nu il bagati in orez! Acesta este doar un mit care nu va rezolva problema unui iPhone cu lichid in el.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply