Ce trebuie să știi despre îngrijirea hortensiilor?

Ce trebuie să știi despre îngrijirea hortensiilor?Hortensiile se numără printre cele mai iubite plante și foarte multe persoane le cumpără pentru a le crește în grădină sau în ghivece și pentru a-și înfrumseța astfel balcoanele și terasele. Ce e minunat la hortensii este faptul că putem schimba culoarea lor, bucurându-ne astfel de hortensii albastre, roz sau mov.

Hortensiile albe sunt și ele deosebit de atrăgătoare, de elegante, de maiestuoase, fiind adesea folosite și pentru aranjamente florale și buchete, inclusiv buchete de mireasă. Florile hortensiei albe seamănă cu bulgării mari de zăpadă, iar dacă planta beneficiază de sol bun și de udare frecventă, va impresiona prin diametrul uriaș al florilor.

Nu numai că sunt ușor de cultivat, dar totodată hortensiile sunt și destul de rezistente la majoritatea dăunătorilor și bolilor, ceea ce face și mai ușoară îngrijirea lor. Și, cu numeroase varietăți de hortensii Hydrangea în ghiveci din care puteți alege, cu siguranță veți găsi hortensia ideală.

Cum se cresc hortensiile în grădină?

Deși există multe tipuri de hortensii, majoritatea pot fi cultivate în plin soare sau în zone cu umbră parțială. Rețineți, totuși, că multor hortensii nu le plac condițiile extrem de calde, așa că încercați să le plantați într-o zonă în care se pot bucura de puțină umbră după-amiaza.

Deși pot fi cultivate în tot felul de soluri, de obicei hortensiile preferă solul bogat, umed, cu un bun drenaj. Modificarea solului prin adăugare de compost înainte de plantarea hortensiei este o practică foarte utilă.

Plantarea hortensiei trebuie efectuată primăvara, după ce a trecut orice amenințare de îngheț. Udați bine după plantare și, de asemenea, pentru menținerea umidității, puteți aplica un strat de mulci.

Ce cerințe de îngrijire au hortensiile?

Dacă ați plantat una sau mai multe hortensii în grădină, atunci s-ar putea să vă fi dat seama deja că apa este un factor deosebit de important. Hortensiile au nevoie de o udare din abundență cel puțin o dată pe săptămână, mai ales pe vreme uscată sau caniculară. De asemenea, hortensiile se vor dezvolta foarte frumos dacă li se va asigura un aport ocazional de îngrășământ o dată sau de două ori pe an, și anume primăvara sau vara.

Hortensiile pot fi transplantate cu ușurință, dar această lucrare ar trebui efectuată numai în timpul repausului, toamna sau iarna. Asigurați-vă că ați descoperit întreaga rădăcină și replantați imediat. Deoarece florile se dezvoltă pe lemnul nou, ar trebui să tăiați hortensiile odată ce înflorirea lor a încetat.

Deoarece există multe tipuri de hortensii, tăierea și îngrijirea lor pot diferi ușor în funcție de fiecare. Hortensiile colorate fac parte din familia H. Macrophylla și acestea pot fi tunse imediat după înflorire. În schimb, hortensiile a căror floare seamănă izbitor cu cea a liliacului, și anume H. Paniculata se va tunde în primăvară, după ce a trecut pericolul înghețului, la fel și hortensia cu flori albe, uriașe, din familia H. Arborescens. Aceasta din urmă ar trebui să fie tăiată până la nivelul pământului în fiecare iarnă sau primăvară devreme. În ceea ce privește hortensia cățărătoare, nu necesită de obicei tăiere, dar se pot executa lucrări de tundere pentru a ține sub control noii lăstari.

Cultivarea și creșterea hortensiilor este ușoară, la fel și îngrijirea lor. Aceste tufe frumoase ne răsplătesc în fiecare an cu flori magnifice, care umplu grădinile de culoare, dar și terasele și balcoanele, deoarece hortensia se dezvoltă foarte bine și la ghiveci. În timpul epocii victoriene, se considera că hortensiile ar fi un simbol al laudei de sine, deoarece produc flori spectaculoase, dar rareori produc semințe.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply