Ce trebuie sa stii inainte de a apela la un implant dentar Iasi

O vizita la stomatolog a devenita astazi ceva atat de banal, incat acest lucru nu ar trebui sa mai sperie pe nimeni. Daca zgomotul produs de freza medicului sau alte ustensile inca iti mai dau fiori, trebuie spus ca tehnologia in acest domeniu extrem de sensibil a evoluat mult, in ultimii ani.

Desi aparent nu se vede, scaunele si mesele inalte de tratament fiind obisnuite in randul pacientilor, avem astazi tehnologii de ultima ora, care permit aproape orice interventie. Iar acest lucru se intampla aproape pe loc, fara a mai apela la interventii in clinici specializate.

Astfel, la un cabinet stomatologic modern din ziua de astazi gasesti integrate in acelasi loc servicii precum radiologie sau chirurgie, astfel incat, dincolo de interventiile obisnuite, sa poti efectua tratamente si operatiuni complexe, care sa iti repuna dantura in functiune.

De asemenea, daca ai nevoie de un implant dentar Iasi sau in orice alt oras din tara, ai acum clinici specializate care executa astfel de interventii, fara prea multa birocratie si chiar fara prea mari cheltuieli.

Precautii de luat in calcul

Cu toate acestea, sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere in momentul in care optezi pentru un implant dentar Iasi. Caci, ca la orice operatie, si interventia necesara in cazul unui implant dentar necesita o pregatire prealabila atat a pacientului, din punct de vedere psihic, precum si a tesutului in care trebuie facut implantul. In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca nu suferim de unele afectiuni care ar putea ingreuna sau chiar compromite total implantul dentar.

De asemenea, implantul nu este recomandat femeilor insarcinate, celor care se afla in perioada de alaptare, dar nici celor care sufera de unele boli autoimune sau care impiedica coagularea sangelui. Acest lucru este explicabil, cata vreme in cazul unui implant dentar suntem nevoiti sa suportam nu doar durere fizica, ci si efectul anestezicului. De asemenea, interventiile de acest gen nu sunt recomandate persoanelor care sufera de boli cardiovasculare cronice.

Pregatirea pacientului pentru implant

Nu in ultimul rand, inainte de efectuarea unui implant dentar sunt necesare unele operatiuni pregatitoare. Primul lucru pe care il avem de facut este nu doar examinarea cavitatii bucale, ci si o analiza amanuntita a tesutului pe care urmeaza sa se efectueze implantul.

Din acest punct de vedere, clinicile specializate in implant dentar Iasi merg mai departe de simpla radiografie computerizata a dintelui si a tesutului pretabil pentru implant. O tomografie computerizata dentara ne poate oferi o imagine de ansamblu reala a zonei in care va fi inserat implantul, specialistul avand posibilitatea unei previzualizari in detaliu a tesutului pe care se va interveni.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply