Ce trebuie sa stiti daca doriti sa lucrati in Indonezia?

Ce trebuie sa stiti daca doriti sa lucrati in Indonezia?
Va ganditi sa va faceti bagajul pentru a incepe sa lucrati in Indonezia? Este intotdeauna mai usor sa te muti in strainatate cu un loc de munca ales prin intermediul unei agentii care cauta forta de munca Asia, insa inainte de toate, ar fi indicat sa cunoasteti cateva lucruri interesante despre munca in Indonezia.

Economia Indoneziei este destul de mixta, iar sectorul serviciilor este unul dintre cele mai mari; multi expati gasesc locuri de munca ca profesori de engleza sau in turism.

Eticheta de afaceri este diferita de tarile occidentale si ar trebui sa fii constient de aceasta.

Sistemul de impozitare din Indonezia este destul de complicat si este recomandabil sa contactati camera locala de comert pentru mai multe informatii, de asemenea, in ceea ce priveste tratatele fiscale.

Lucrul in Indonezia probabil nu evoca imagini cu zgarie-nori inalti, pline cu birouri si oameni ocupati imbracati in tinute de afaceri. In schimb, poate sa vina in minte o imagine cu plaje cu nisip alb, dealuri verzi luxuriante, paduri de orez si temple artistice. Cu toate acestea, nu disperati, deoarece gasirea unui loc de munca in Indonezia ar putea fi dificila, dar nu imposibila.

Pentru marimea populatiei sale de peste 259 milioane, exista doar o rata a somajului de 6,6%, ceea ce se vorbeste de la sine. In ciuda crizei financiare asiatice destul de grele din 1997, economia Indoneziei s-a redresat destul de rapid si continua sa creasca economic. Acesta este un indicator primitor pentru cei care planifica sau lucreaza deja in Indonezia.

Primele impresii ale economiei Indoneziei

Economia indoneziana se bazeaza foarte mult pe consumul intern, iar aceasta sfera a inregistrat cresterea investitiilor de catre investitorii locali si straini. In general, insa, economia este foarte mixta, atat sectorul privat cat si guvernul joaca un rol important. Guvernul indonezian a implementat un plan de dezvoltare pe termen lung pentru viitor pentru a stabiliza cresterea economica. Principalele sale obiective sunt reducerea saraciei, promovarea calitatii resurselor umane, imbunatatirea stiintei si tehnologiei si consolidarea competitivitatii economice.

Cu un produs intern brut de aproape 1,3 trilioane USD, Indonezia este membru al marilor economii ale G-20. Jakarta este cel mai mare centru de export din Indonezia, in parte datorita numeroaselor porturi si apropierii sale de Asia si Australia. De fapt, Portul Jakarta nu este doar cel mai mare port din Indonezia, ci unul dintre cele mai mari porturi din intregul bazin al Marii Java.

Indonezia si sectorul serviciilor in crestere

Principalele industrii din Indonezia sunt petrolul si gazele, textilele si imbracamintea, incaltamintea, mineritul, cimentul, ingrasaminte chimice, placaj, cauciuc, alimente si, desigur, turismul. Initial cu o forta de munca mult mai mare angajata in sectorul agricol, in ultimii ani, Indonezia s-a indreptat catre sectorul serviciilor (acum aproximativ 45% din forta de munca indoneziana).

Cu toate acestea, sectorul agricol ramane puternic, cu aproape 41% dintre cei care lucreaza in Indonezia, angajati in agricultura de subzistenta. Restul locurilor de munca sunt in sectorul industrial.

Oportunitati de munca in Indonezia

Cei mai multi expati din Indonezia sunt angajati de companii straine, predau engleza sau lucreaza in sectorul exporturilor. Deoarece obtinerea unei vize de lucru nu este cel mai usor pas in procesul de mutare, companiile straine sunt cel mai bun pariu pentru un expat pentru a putea lucra in Indonezia.

Daca va ganditi sa lucrati in Indonezia si nu stiti de unde sa incepeti cautarea dvs., Jakarta nu este un loc rau pentru a incepe. Capitala este nu numai centrul financiar al Indoneziei, dar este de asemenea acasa pentru multe industrii importante. Oportunitati de munca abunda in sectoarele electronice, auto, chimice si biomedicale, precum si in inginerie mecanica.

In special, tinerii expati tind sa gaseasca locuri de munca in Indonezia ca profesori de engleza. Exista destul de multe locuri de munca pentru expatriati care sunt certificate fie in engleza ca a doua limba (ESL), fie in Predarea limbii engleze ca limba straina (TEFL).

Asadar, dupa cum se poate observa in randurile de mai sus, oportunitati de munca se gasesc in Indonezia pentru toata lumea, astfel ca fie ca doriti sa lucrati in sectoarele auto, in sectorul electronic, in inginerie mecanica sau chiar si in agricultura, aveti sanse sa gasiti un job bun in aceasta tara, mai ales daca treceti pragul unei agentii precum Jordan River, care plaseaza forta de munca in Asia.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply