Cel mai ieftin smartphone de la HTC – Desire 310

cel-mai-ieftin-smartphone-de-la-htcdesire310HTC Desire 310 este cel mai ieftin smartphone produs de catre cei de la HTC. Acesta te va costa doar 110 lire la liber (fara abonament), ceea ce inseamna ca intra intr-o competitie directa cu favoritul nostru de buget, Motorola Moto G.

Esti in cautarea unui service pentru reparatii Htc la costuri minime? Intra pe website-ul Service-Gsm.ro.

Probabil ca telefonul este un update real fata de HTC 300 lansat acum un an, dar nu este numai atat. Acest telefon inglobeaza toate softurile disponibile si pe telefoanele HTC high-end, asa cum ar fi HTC One M8.

Pentru utilizatorii care s-au indragostit de softul proprietar al celor de la HTC, Desire 310 este cu siguranta un device de luat in seama, desi nu poate rivaliza cu cele mai ieftine telefoane prezente in momentul de fata pe piata.

Design.

Design-ul lui HTC Desire 310 este unul la care te-ai astepta de la un telefon de buget. Ecranul are doar 4.5 inch in diagonala, cantareste 140 de grame, la o grosime de 11.3 mm, asemanator din acest punct de vedere cu Motorola Moto G. Constructia este realizata acum la standarde mult mai inalte, desi daca indepartam capacul bateriei, smartphone-ul se poate indoi putin, semn ca este unul de buget, construit in intregime din plastic.

Cu toate astea, telefonul are o calitate a constructiei peste medie, daca este sa-l comparam cu Sony Xperia E1 de exemplu. Majoritatea utilizatorilor sunt insa interesati de cum arata fata telefonului, nicidecum spatele. In aceasta privinta, avem ce vedea la HTC Desire 310.

Partea frontala este protejata de sticla Corning Gorilla Glass 3, acel tip de sticla care se foloseste pentru a proteja si device-uri de peste 500 de euro. Gorilla Glass este o sticla super-rezistenta si dura, foarte rezistenta la zgarieturi si care are capacitatea de a proteja display-ul in cazul in care iti scapi accidental telefonul din mana.

De asemenea, sticla nu se indoaie la presiunea exercitata de degete (atunci cand butonezi telefonul), protejand excelent display-ul de la interior. In timp ce majoritatea telefoanelor din aceasta categorie de pret folosesc sticla normala (dar mai dura), foarte putine se pot lauda cu o astfel de protectie si anume 2 modele de la Motorola: Moto E si Moto G.

Ecranul.

Daca putem spune ca HTC Desire 310 ramane cu ceva in urma competitiei, acel compartiment ar fi cel al ecranului. Display-ul este unul acceptabil, cu diagonala de 4.5 inch. Aceasta diagonala este un fel de compromis intre a face lucrurile privite pe display suficient de clare si a pastra o dimensiune a telefonului suficient de mica. Dar nu aici este problema. Display-ul in sine are o luminozitate destul de scazuta fiind un TN (twisted nematic) cu rezolutia de 854×480 pixeli.

Cei de la HTC ar fi putut sa introduca un IPS de aceeasi rezolutie, iar costurile nu ar fi crescut cu mult. Alegand un TN insa, nu avem de-a face decat cu un display cel mult mediocru, cu unghiuri de vizualizare extrem de mici.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply