Posts Tagged ‘chat’

Cum functioneaza radioul pe internet?

Cum functioneaza radioul pe internet?Doriti sa ascultati un radio din judetul Alba online? Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe www.radiounirea.ro pentru a asculta cel mai bun radio din judetul Alba online.

Un student din Alba asculta un DJ din Statele Unite cantand cea mai noua muzica rap. Un ascultator de radio aude o reclama la o imprimanta si plaseaza o comanda imediat, folosind acelasi mediu in care a auzit si anuntul.

Toate acestea sunt posibile cu ajutorul radioului pe internet, ultima inovatie tehnologica in ceea ce priveste radiodifuziunea, de la inceputurile sale din 1920. Radioul pe internet a fost disponibil incepand cu sfarsitul anilor 1990. Crainicii radio traditionali au folosit internetul pentru a realiza programe simultane.

Cu toate acestea, radioul pe internet trece printr-o revolutie care va ajuta la extinderea emisiunilor oriunde si oricand, acestea putand trece usor de la crainicii traditionali la persoanele fizice, organizatii si guvern. (more…)

Touchscreen-ul – functia inteligenta a unui telefon performant

Touchscreen-ul - functia inteligenta a unui telefon performantDomeniul telefoniei mobile are o istorie indelungata. Primul telefon mobil dateaza din anul 1940 si avea forma unei statii de emisie-receptie care era folosita,  in special, in dotarea ambulantelor, taxiurilor, in masinile de politie, unde era primordiala o interventia prompta.

Aparitia pe scara larga a telefoniei mobile a pus o amprenta clara asupra societatii  iar sistemele de operare, care sunt in continua dezvoltare, au dus la satisfacerea oricarei cerinte. Ultima tendinta in acest domeniul  este insa un touchscreen telefon .

In prima instanta, aparitia acestei functii nu a fost privita cu incredere. Era destul de greu de inteles cat de util se poate dovedi acest sistem. Cu toate acestea, sistemul touchscreen a captat destul de repede atentia oamenilor si a reusit sa se impuna pe piata telefoniei mobile, ecranele generoase, care dispun de un numar mare de culori creand un beneficiu functiei touch screen. (more…)