City break de vis in Viena

Este timpul sa te pregatesti pentru sezonul rece in Viena, unde spiritul sarbatorilor de iarna este resimtit peste tot. Pregateste-te din timp pentru un city break in Viena,  plin de magie, culori si miros de scortisoara. Mai jos descoperi un mic ghid cu locuri de vizitat si lucruri de facut intr-un city break in Viena.

Fie ca iti doresti un city break sau o calatorie mai lunga, indiferent de cate ori ai mai fost inainte in locatia respectiva, exista o gramada de locuri noi si de lucruri de facut de fiecare data.

Este, de asemenea, din punct de vedere cultural si muzical unul dintre cele mai bogate orase din lume si are un mix bun si plin de viata de cafenele si baruri, galerii, magazine si piete stradale.

Ringstrasse

Cand te plimbi de-a lungul bulevardului Ringstrasse de la Staatsoper la Rathaus (Primaria) este una dintre cele mai bune modalitati de a intelege statutul Vienei inainte de caderea imperiului in 1918. Aceasta reflecta pozitia Vienei, ca una dintre cele mai mari si mai importante capitale din lume. Aceasta expansiune imperiala a devenit posibila in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea, numai dupa infrangerea bastioanelor medievale.

Stephansdom (Catedrala Sf. Stefan)

Permanent inalta si mandra, cel mai important punct de referință gotic al Vienei merită cel putin o privire. In timpul serviciilor, portile care altfel ar putea fi inchise sunt deschise pentru credinciosi.

Hofburg

Fosta resedinta imperiala si regala habsburgica gazduieste astazi un amestec de muzee, ministere si curti. De la inceputurile sale medievale timpurii, exista multe de descoperit si daca doresti sa stii cum a trait familia atunci poti vizita Apartamentele Imperiale.

Muzeul Kunsthistorisches

Un palat magnific, construit pentru a gazdui vasta colectie de arta plastica pe care Habsburgii au obtinut-o de-a lungul secolelor. Vizionarea acestor capodopere ofera o perspectiva curioasa asupra unei familii politice si catolice, care a condus jumatate din lumea occidentala in secolele XVI si XVII.

Targul de Craciun

Daca te afli in preajma sarbatorilor de iarna in Viena, atunci cu siguranta te vei bucura de numeroasele piete organizate si targuri de Craciun. Daca nu, trebuie neaparat sa iti rezervi un city break in preajma sarbatorilor de iarna pentru a te bucura de acest loc magic.

Cele peste 150 de cabine de vanzari din piata traditionala de Craciun ofera cadouri de Craciun, decoratiuni de pom de Craciun, obiecte de artizanat, preparate culinare, produse de cofetarie si bauturi traditionale. De sarbatori Viena, cu siguranta se transforma intr-o poveste magica, de iarna.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply