Concurenta in mediul online

Concurenta in mediul onlineConcurenta furnizeaza informatii importante pentru calea spre succes si pentru strategia pe care o companie ar trebui sa o urmeze.

Acesta este un pas foarte important si o strategie de SEO pentru orice site care vrea succes online. Impreuna cu optimizarea on page realizata pe motoarele de cautare, de link building si de promovarea in retelele de socializare si analiza concurentei este un element indispensabil pentru toate strategiile de promovare online. Pentru mai multe informatii va recomandam It Exclusiv.

Analiza concurentei reprezinta o buna cunoastere a unei nise pe care vreti sa va faceti loc si buna cunoastere a celor aflati pe respectiva nisa. De asemenea va trebui sa cunoasteti continutul de pe site-uri si modul in care este abordat SEO-ul de acestea.

Se defineste drept concurenta orice site care afla pe aceeasi nisa si care va beneficia de un PR mai mare decat site-ul pentru care se face optimizarea. Cel mai important obiectiv este sa aflati de ce site-urile care au un PR mare au aceasta autoritate si ce le face sa se afle pe o pozite buna in motorul de cautare. Va trebui sa definiti ce face site-ul respectiv si ce nu face si care sunt pasii care ii aduc autoritatea.

Va recomandam sa faceti si o analiza SWOT. Aceste analize  se fac din punct de vedere al slabiciunilor, oportunitatilor, punctelor tari si amenintarilor la care va fi supus siteul.

Pentru analiza concurentei se va face analiza pe cuvine cheie. Aceasta este esentiala in tot ceea ce inseamna analiza cocurentilor. A analiza concurenta inseamna sa determinati care sunt cei mai importanti factori pentru SEO.

Sunt suficiente instrumente care va ajuta sa aflati care sunt cele mai bune cuvinte cheie pentru o anumita nisa si dupa ce aflati toate aceste lucruri aveti si posbilitatea de a verifica site-urile concurentilor.

De asemenea va trebui sa verificati si backlink-urile. Chiar daca sunt evitate de catre unii webmasteri pentru ca au potentialul de a deranja motoarele de cautare si de a genera efecte negative asupra PR-ului, daca sunt utilizate corect aceste link-uri sunt foarte importante pentru tot mecanismul SEO. In momentul in care se analizeaza link-urile concurentiei se stabileste numarul lor, site-urile de unde provin si textul din ancore.

Se verifica indexarea pe motorul de cautare. Dincolo de linkuri si cuvinte cheie, mai sunt si alte moduri de a optimiza siteul pentru motoarele de cautare care pot sa ajute un site sa aiba un PR mai mare.

Este important ca uneori sa se verfice PR-ul pe care il are concurenta nu doar in Google ci si in alte motoare. E necesar si sa verificati numarul paginilor cu care site-urile pe care le are concurenta se indexeaza.

Analiza concurentei se va face nu doar pentru continut si pentru optimizare ci si pentru restul campaniei.

Poate sa cuprinda si analiza pentru email marketing, analiza unei campanii de promovare efectuata in social media  si urmarirea competitorilor in social media pentru a ramane conectati la modul in care concurentii interactioneaza cu publicul.

Prezenta pe retelele de socializare aduce trafic foarte mare spre site-ul unei afaceri in special daca vorbim de retele majore. Site-urile care au si social bookmarking sunt importante pentru ca genereaza trafic.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code