Cum actioneaza detergentul anticalcar?

Cum actioneaza detergentul anticalcar?Cine isi doreste apa dura? Ea lasa pielea aspra si uscata, iar parul lipsit de stralucire si vitalitate, insa si electrocasnicele sunt afectate. Avand aceasta problema in gospodarie si masina dumneavoastra de spalat va necesita vizite frecvente la reparatii masini de spalat.

Si totusi, stiati ca prezenta carbonatului de calciu in apa dura reduce riscul de osteoporoza? Desigur, nu este suficienta doar consumarea apei dure, ci si o dieta bogata in vitamina D sau consumarea acesteia din suplimente, care sa ajute la absorbtia calciului. Conform unui studiu finlandez efectuat in 2004 mineralele din apa dura ajuta si in preventia bolilor de inima.

In ciuda acestora statistici imbucuratoare, efectele negative ale utilizarii unei ape dure sunt semnificative si trebuiesc evitate. De ce este atat de nociva apa dura si cum poate afecta ea electocasnicele, in mod specific masina de spalat? Nivelul mare de calciu, magneziu si minerale dizolvate din apa dura se depun pe suprafetele din interiorul masinii de spalat, pe acele zone unde apa dura intra in contact cu aceasta.

Minerarele se depun in interiorul tevilor, pe elementele care incalzesc apa, tambur sau furtune conducand la scurgeri de apa (inundatii) si implicit la defectarea prematura a masinii de spalat.

S-a constatat faptul ca mineralele (calcarul) se depun inca de la prima spalare. Ceea ce detergentii anticalcar fac, asa cum sugereaza si numele acestora, este sa previna astfel de depuneri in interiorul masinii. Detergentii anticalcar contin policarboxilati care dedurizeaza apa. Compusii activi din produsele anticalcar nu indeparteaza calcarul, ei in primul rand previn aparitia acestuia neutralizandu-l.

De asemenea, apa dura, pe langa faptul ca aduce riscul deteriorarii masinii de spalat rufe ne determina sa marim cantitatea de detergent utilizat pentru spalarea rufelor si, deci cresterea costurilor. Aceasta deoarece detergentul nu produce spuma reducandu-si astfel capacitatea de a curata hainele.

Daca ati depasit etapa de preventie a depunerii calcarului, iar masina dumneavoastra arata semne de “imbolnavire” circumstantele cer o vizita la reparatii masini de spalat. Recomandarea noastra in aceste situatii urgente este http://washservice.ro/service/. Inainte de a arunca masina de spalat, consultati parerea unui specialist care poate repara masina dumneavoastra si sa o faca sa functioneze la capacitate maxima fara a fi nevoiti sa cumparati una noua.

Diagnosticarea masinii este gratuita, la fel si transportul pentru ca stim ca aceste cheltuieli neprevazute apar in cele mai inoportune situatii. De fapt, cand este momentul potrivit pentru a se strica un aparat electrocasnic de care avem atata nevoie?

Dincolo de mijloacele de promovare si de promisiunile producatorilor de detergenti anticalcar, in alegerea produsului trebuie sa “empatizati” cu masina dumneavoastra. Echipa Washservice este iscusita in reparatii masini de spalat pentru ca le cunoaste atat de bine si va ajuta si pe dumneavoastra sa va bucurati de functionalitatea acestora.

In privinta metodelor mai putin oficiale de a scapa de calcar, pe internet este o divergenta de idei este bine sa folositi otet in cadrul unei clatiri in masina de spalat sau bicarbonat de sodiu? Parerile bazate pe experiente personale sau “am auzit ca”…sunt impartite. Pentru a afla sfaturi din partea specialistilor sau pentru reparatiile pe care le necesita masina dumneavoastra de spalat vizitati site-ul www.washservice.ro si luati legatura cu echipa de tehnicieni care va sta la dispozitie!


Alte stiri actuale :

1. Cum sa cureti masina de spalat
2. Electrolux sarbatoreste zece ani de Ergorapido
3. Spălatul rufelor poate fi sexy! O dovedeşte soţia unui actor
4. Parada Masinilor de spalat Retro, o noua campanie Indesit pe Facebook
5. Samsung prezinta casa inteligenta, in care controlezi electrocasnicele de pe mobil
6. 5 sfaturi financiare importante de la bunici. Învaţă să economiseşti!

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply