Cum alegi o gradinita?

Cum alegi o gradinita

Fiecare parinte isi doreste ca al sau copil sa fie inscris la cea mai buna gradinita, astfel ca fiecare parinte trebuie sa stie de ce detalii trebuie tinut cont atunci cand alege gradinita pentru copilul sau.

In primul rand, trebuie ca parintii sa stie ca isi pot inscrie copilul fie la o gradinita de stat, fie pot cauta o gradinita particulara sector 1, sau pot cauta orice alta gradinita privata unde sa isi inscrie copilul.

Se spune ca o gradinita privata este mult mai dotata decat o gradinita de stat, iar plus de asta, cadrele didactice sunt mai bine pregatite si mai intelegatoare cu elevii, pentru ca in caz contrar isi pot pierde rapid locul de munca.

Un alt criteriu important, este reprezentat de alegerea unei gradinite de top, sau a unei gradinite oarecare din cartier.

Cu siguranta fiecare parinte va trebui sa tina cont de acest aspect, iar unii parinti isi vor inscrie copiii la o gradinita de cartier care sa fie cat mai aproape de locuinta lor, in timp ce alti parinti isi vor inscrie copiii la cea mai buna gradinita din oras.

Un alt aspect important referitor la gradinitele de cartier si cele de top, este acela ca la o gradinita de cartier pot fi inscrisi mai multi copii, iar cei mici se pot invata sa stea intr-un colectiv mai mare.

In schimb, parintii care isi inscriu copiii la o gradinita de top, o fac pentru ca acolo sunt mai putini copii, iar atunci cadrele didactice se pot ocupa mai bine de copii.

Un alt aspect care conteaza foarte mult, este legat de programa educationala, iar parintii trebuie sa tina cont de acest lucru. In cazul in care parintii isi inscriu copiii la o gradinita unde este urmata o anumita programa, iar apoi il vor inscrie la o scoala cu o programa diferita, atunci copiii vor putea intampina probleme de adaptare.

Cu siguranta parintii trebuie sa tina cont si de personalul gradinitei atunci cand aleg gradinita pentru copiii lor. Din acest motiv, parintii pot sa viziteze fiecare gradinita inainte de a-si inscrie copiii la gradinita, pentru a vedea modul in care se comporta cadrele didactice cu cei mici, si felul in care copiii se simt la gradinita.

Conditiile de igiena conteaza si ele foarte mult, asa ca parintii trebuie sa tina cont si de acest aspect in momentul in care isi incriu copiii la gradinita.

Din acest motiv, parintii ar trebui sa analizeze cu atentie salile de clasa unde isi vor petrece copiii lor timpul, si chiar si grupurile sanitare trebuiesc vazute de parinti inainte ca acestia sa isi inscrie copiii la gradinita.

Deasemenea, parintii mai trebuie sa isi inscrie copiii la o gradinita unde exista un medic si o asistenta medicala care sa le acorde celor mici primul ajutor in situatia in care este nevoie.

Iarasi conteaza foarte mult ca gradinita sa fie supravegheata, pentru ca siguranta celor mici conteaza foarte mult.

Asadar, dupa cum se poate observa, se pot gasi o multime de criterii de care parintii trebuie sa tina cont atunci cand isi aleg gradinita pentru copiii mici, insa cu siguranta intr-un final isi vor inscrie copiii la cea mai buna gradinita.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code