Cum combinam corect culorile atunci cand ne alegem vestimentatia ?

Cum combinam corect culorile atunci cand ne alegem vestimentatia ?
Modelele care amesteca nuante sau printurile sunt putin mai complicate decat amestecarea culorilor, iar atunci cand amestecati culorile, puteti utiliza roata de culori pentru a vedea ce culori se potrivesc bine. Tiparele si modelele sunt insa de multe ori o combinatie de culori pentru inceput; componentele lor au forme pe care trebuie sa le stabiliti daca merg impreuna bine sau nu si asa mai departe.

Daca aceasta pare a fi o stiinta avansata, nu va faceti griji, putem simplifica. In aceasta prima parte a ghidului, vom analiza tehnicile de baza si tehnicile de imprimare pe care le puteti folosi pentru a obtine un aspect mai interesant! Acest ghid se aplica si pentru rochii.

Nu exista nicio regula cu privire la cate modele puteti purta, de ce ar exista una? Puteti purta modele din cap pana in picioare sau puteti purta doar doua, ceea ce este ceea ce majoritatea oamenilor sfatuiesc.

In aceasta prima parte, vom analiza doar perechile de doua modele (camasa + cravata) si vom demonstra cum puteti amesteca modele si amprente. Modelele pot fi amestecate cu haine in culori solide, dar puteti sa le potriviti si cu culori neutre, cum ar fi negru, alb, gri, bej, kaki sau fildes, deoarece aceste culori merg cu ceva!

Vom vorbi mult despre modele si printuri, astfel incat sa putem explica aceste cuvinte putin:

Un model este o imagine repetitiva, poate fi o imagine geometrica realizata din linii sau pur si simplu o imagine repetitiva sau o serie de imagini (vom numi aceste “amprente reprezentative”).

O imprimare este o imagine nerepetitiva. Tipografiile pot fi geometrice, reprezentative (o imagine) sau o combinatie a celor doua.

Regula de numarul unu in ceea ce priveste combinarea culorilor, indiferent daca vorbim de dungi, puncte sau orice altceva, este ca cele doua modele trebuie sa aiba dimensiuni diferite. Prin urmare, daca purtati dungi atat pe tricou, cat si pe cravata, acestea nu ar trebui sa aiba aceeasi dimensiune. Dungile groase merg bine cu dungi subtiri, si nu cu dungi groase.

Aceeasi “regula” se aplica oricarui tip de model si tiparire. Ar putea fi greu sa combinati printuri dupa aceasta regula, dar aici este un truc care va poate ajuta: orice imagine, fie ca este o opera de arta, o pictura de amtori sau orice altceva, este facuta dintr-unul, doua sau trei dintre aceste elemente: linii, puncte si forme. Uita-te la dimensiunile lor si pune-le in relatie cu modelul / imprimarea cu care doriti sa le amestecati.

Modelele foarte dense se pot potrivi si in tinute simple, daca doriti sa va pastrati echilibrul. Desigur, aceasta este o regula pe care o puteti rupe daca alegeti sa potriviti modele foarte ocupate impreuna, dar atunci trebuie sa o faceti in mod constient sa va asigurati ca functioneaza.

Daca nu sunteti sigur despre cum sa amestecati modelele, puteti intotdeauna sa va bazati pe crearea unei teme de culoare. Cand se amesteca modele, o schema de culoare poate fi facuta in doua moduri:

  1. a) Alegeti o culoare care se repeta. Pentru a o reda in siguranta, poti alege doua imprimeuri foarte colorate care au o culoare in comun si le poarta impreuna.
  2. b) Utilizati o schema de culori. Culorile vin in toate tipurile de relatii: culori analogice, culori complementare, culori separate si complementare si asa mai departe. Aplicati una dintre aceste linii directoare celor doua modele pe care doriti sa le amestecati si nu exista nici o modalitate de a merge prost.

Acest lucru ar putea fi greu, mai ales daca modelele pe care doriti sa le purtati au ambele culori. In acest caz, trebuie fie sa stabiliti culoarea dominanta a fiecarei piese si sa o potriviti in functie de acestea, fie sa stabiliti mai intai relatia dintre culorile de pe prima piesa si sa o potriviti cu o piesa care are o paleta potrivita.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code