Cum decoram bradul de Craciun cu flori?

Bradul de Craciun si implicit activitatea de impodobire a acestuia constituie un moment magic si frumos in viata fiecarei familii din lume.

Florile sunt una dintre cele mai frumoase creatii ale lui Dumnezeu. Ele ne lumineaza viata cu culorile si cu mirosul lor frumos. Craciunul este un sezon al decoratiunilor si trebuie sa va decorati intreaga casa, precum si mediul inconjurator pentru asta. Veti avea unele decoratiuni frumoase realizate cu coroane de flori, scene de nastere, copaci de Craciun si aranjamente de flori.

Aranjamentele de flori sunt o parte integranta a oricarui decor de Craciun, iar la Craciun, ele sunt unice, deoarece aranjamentele vor fi numai cu flori de Craciun. Prin urmare, ignorarea proeminentei florilor intr-o decorare de Craciun este aproape imposibila. Exista destul de multe flori care sunt folosite pentru a decora bradul de Craciun.

Acestea variaza de la poinsettia din America de Nord pana la Pohutukawa din Noua Zeelanda. Oamenii sarbatoresc Craciunul cu flori care sunt comune in regiunea lor sau pe care le numesc “Flori de Craciun”. In cazul in care cei dragi sunt in India, puteti trimite cosul de flori in India, la Craciun.

Iata cateva flori care sunt considerate flori de Craciun in locuri diferite, dar mai intai vrem sa subliniem ca florile naturale sunt foarte bune pentru a decora brazi Craciun artificiali.

Cum sa decoram bradul de Craciun : Poinsettia

Este o floare frumoasa, rosie, in forma de stea, iar sezonul inflorit coincide cu sezonul de Craciun. Este considerata una dintre florile preferate de Craciun. Legenda pointistei a venit din Mexic. Potrivit povestii, o fata numita Maria si fratele ei, Pablo, erau foarte saraci si nu puteau cumpara niciun cadou pentru Iisus din ieslea din biserica.

Asa ca au luat niste buruieni pe care le-au gasit in drum spre  Biserica si le-au pus ​​in jurul ieslei. Cu toate acestea, in mod miraculos, frunzele verzi ale buruienilor s-au transformat in petale rosii si, curand, ieslele au fost inconjurate de flori frumoase, asemanatoare stelelor, si astfel le vedem astazi.

In unele locuri, se mai spune ca poinsettia simbolizeaza “steaua” din Betleem. Cunoscuta sub numele de “Flame Leaf” sau “Flower of the Holy Night”, poinsettia este o parte integranta a oricarui decor de Craciun acum.

bradul de Craciun decorat cu flori

Craciunul cu trandafiri

Trandafirul de Craciun, numit si Zapada sau Trandafirul de iarna, este o planta bine cunoscuta engleza, care in mod traditional este privita ca o adevarata floare de Craciun in Europa. Infloreste in adancurile iernii din muntii din Europa Centrala. Exista o legenda asociata si cu trandafirul de Craciun, care este legata de pastorul numit Madelon.

Era o noapte rece, cand inteleptii si pastorii au trecut prin padure cu daruri pentru Copilul Hristos. Cunoscand acest lucru, sarmanul Madelon a inceput sa planga, caci nu putea sa gaseasca nici macar o floare pentru a o darui Sfantului Copil.

Un inger, vazandu-I lacrimile, a taiat zapada si a descoperit o frumoasa floare alba inflorita, trandafirul de Craciun. Astfel, trandafirul de Craciun este un favorit printre europeni.

Bradul de Craciun impodobit cu Cactus de Craciun

De asemenea, cunoscut sub numele de “cactus orhidee”, de obicei infloresc in timpul sezonului de Craciun. Este o alegere excelenta pentru cosurile agatate deoarece are o tulpina pendula.

Bradul de Craciun atipic : Pohutukawa

Arborele pohutukawa este adesea asociat cu Craciunul in Noua Zeelanda. Florile rosii stralucitoare infloresc in decembrie.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply