Cum facem optimizarea seo corect in 2014?

Cum facem optimizarea seo corect in 2014?In ultimii doi ani, Google-ul a facut modificari severe la modul in care se situeaza site-urile web. Cand cea mai recenta modificare a algoritmului,

Pasarea colibri, a fost lansata in august 2013, ea a creat o furtuna in peisajul cautarilor, de atunci continuand sa aiba un mare impact. Pasarea colibri (eng. Hummingbird) este un algoritm creat pentru a livra utilizatorilor rezultate precise si rapide atunci cand folosesc Google-ul.

In urma lansarii acestui algoritm, companiile au fost nevoite sa-si modifice strategiile de marketing pentru site-uri si eforturile SEO, in scopul redobandirii favorurilor din partea companiei Google, pentru a recupera modalitatile de cautare de top.
In cele ce urmeaza, vom prezenta modalitatile prin care puteti creste in acest mediu nou.

Ce am invatat pana acum

Am castigat cateva perspective valoroase tinand ritmul cu evolutia algoritmilor de cautare Google, revizuirea site-urilor clientilor nostri si implementarea unor strategii care sa permita sincronizarea amandurora.

Programele noastre de SEO acorda prioritate auditului de la site-urile clientilor nostri actuali, pentru a obtine o imagine clara a ceea ce este si nu este in lucru. In cazul in care este necesar, trebuie sa ne concentram eforturile pentru a atinge succesul,  ce se afla in curs de desfasurare in lumea digitala, lume care este intr-o continua schimbare.

In urma lansarii algoritmului Pasarea colibri s-au obtinut mai multe rezultate. Unii clienti si-au imbunatatit rapid pozitia site-ului in topul cautarilor pe Google, pentru ca cei care reprezentau concurenta nu au reusit sa fie cooperanti in legatura cu modificarile facute de Google. In alte cazuri, clasamentul clientilor s-a mentinut acelasi sau a crescut, ca urmare a eforturilor facute pentru  a reusi sa se afle printre cele mai populare cautari de pe Google.

Totusi, cativa din clientii nostri au scazut in clasament, fara insa a fi grav afectati pana in prezent, probabil datorita faptului ca eforturile SEO venite din partea noastra au fost pe aceeasi traiectorie cu cei de la Google. Pentru acesti clienti care au inregistrat scaderi minore, auditii nostri au aratat unde si cum trebuie facute ajustarile pentru a fi din nou pe drumul cel bun.

Ce s-a schimbat si ce nu s-a schimbat: Ce trebuie sa faci

Elementele cheie examinate de auditurile noastre sunt cele la care te astepti. In scopul de a face o munca de Pasare colibri pentru site-ul tau, trebuie sa continui sa-ti concentrezi eforturile pe aceleasi caracteristici pe care te-ai concentrat pana acum. Diferenta consta in metoda pe care o aplici pentru fiecare caracteristica.

Caracteristicile tehnice ale site-ului

O structura a link-ului intern si o arhitectura care sa faciliteze navigarea clientului pe site-ul pe care il detii este mai mult o necesitate. O incarcare rapida a paginii, imaginile optimizate si o harta a site-ului, contribuie la experienta pe care o are utilizatorul pe site si asta este ceea ce conteaza cel mai mult.

Elementele de pe pagina

Zvonurile nu sunt adevarate. Elementele de baza de pe pagina joaca un rol esential in clasamentul SEO. Tag-urile din titlu, adresele URL ale paginii, etichetarea imaginilor prin atributul ALT si  tag-urile H1 sunt deosebit de importante pentru optimizarea SEO.  Folosirea acestor elemente a imbunatatit cu 45% rezultatele de cautare a clientilor nostri.

Continut

Speram ca nu esti prea obosit sa auzi „Continutul este Rege” pentru ca este mai important acum ca oricand. Asigura-te ca nu ai un continut duplicat, ca este mereu un continut de inalta calitate, relevant si util pentru public.

Care este scopul final?

Folosind algoritmul Pasarea colibri, site-urile care se afla in topul cautarilor sunt cele care ofera o experienta consistenta si corecta, centrata pe client. Ce inseamna mai exact asta? Practic, tot ce e legat de un site trebuie sa fie benefic pentru client, iar acest obiectiv trebuie sa fie clar si evident pentru Google.

Cum poate fi realizat acest lucru?

– In primul rand, toate elementele amintite mai sus trebuie sa fie intretinute in mod corespunzator, in scopul de a tine pasul cu Pasarea colibri. – In plus, exista strategii specifice care au functionat si continua sa functioneze si in ziua de azi.
– In cele ce urmeaza, prezentam o serie de recomandari cheie.

Mesajele cu un continut natural

Continutul trebuie sa poata fi citit aproape conversational, nu trebuie sa sune ciudat sau fortat, in scopul de a marca anumite cuvinte cheie. Obiectivul final este de a face pentru vizitatori mai usoara intelegerea prosuselor/serviciilor oferite.

Foloseste adresele URL ale Paginilor Web ca indicator

Adresele URL ale paginilor trebuie sa se citeasca normal si indica de fapt pagina pe care vizitatorul va fi directionat. Scapa de caracterele speciale si de formatele URL indescifrabile.

Pastreaza site-ul la inaltime pe nisa in care te afli cu tag-uri de titlu corecte

Etichetarile de titlu si meta-descrierile ar trebui sa fie exacte si sa reflecte continutul paginii, nu sa induca in eroare cautarile in incercarea de a obtine mai multe click-uri (click-throughs) cu care sa fie masurat succesul paginii respective.

Fa o arhitectura a site-ului usoara

Arhitectura trebuie sa asigure o utilizare si o navigare a site-ului usoara, astfel incat vizitatorii sa gaseasca cu usurinta ceea ce cauta.

Profita de Internetul pe mobil

Suportul complet pentru telefoanele mobile este o necesitate. Numarul utilizatorilor de telefonie mobila este mai mare decat a celor de desktop si el continua sa creasca, fapt pentru care este bine sa ai in vedere si acest public.

Concluzii

Multi oameni au considerat Pasarea colibri ca fiind un algoritm complet nou. Cu toate acestea, noi privim acest pas mai mult ca o evolutie a Google-ului. Pasarea colibri s-a construit pe toate schimbarile care au fost facute inainte si le duce spre urmatorul nivel.

Companiile care continua sa-si modifice strategiile SEO si eforturile de marketing pentru a coincide cu modificarile facut de Google vor castiga in cele din urma.


Alte stiri actuale :

1. Affiliate Marketing Made Easy for Start-Ups
2. Publicitatea gratuita prin DB Poster – mai buna decat SEO?
3. Platforma de social media cu beneficii multiple – Google Plus
4. Beneficiile optimizarii seo

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply