Cum functioneaza radioul pe internet?

Cum functioneaza radioul pe internet?Doriti sa ascultati un radio din judetul Alba online? Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe www.radiounirea.ro pentru a asculta cel mai bun radio din judetul Alba online.

Un student din Alba asculta un DJ din Statele Unite cantand cea mai noua muzica rap. Un ascultator de radio aude o reclama la o imprimanta si plaseaza o comanda imediat, folosind acelasi mediu in care a auzit si anuntul.

Toate acestea sunt posibile cu ajutorul radioului pe internet, ultima inovatie tehnologica in ceea ce priveste radiodifuziunea, de la inceputurile sale din 1920. Radioul pe internet a fost disponibil incepand cu sfarsitul anilor 1990. Crainicii radio traditionali au folosit internetul pentru a realiza programe simultane.

Cu toate acestea, radioul pe internet trece printr-o revolutie care va ajuta la extinderea emisiunilor oriunde si oricand, acestea putand trece usor de la crainicii traditionali la persoanele fizice, organizatii si guvern.

Libertatea undelor

Radiodifuziunea a inceput in ani 1920, insa radioul a putut fi disponibil in situatii mobile doar odata cu introducere tranzistorului de radio, in 1954. In ceea ce priveste radioul pe internet, lucrurile nu stau foarte diferit.

Pana in secolul al XXI-lea, singura modalitate de a asculta emisiuni radio pe internet putea fi realizata prin intermediul unui calculator personal. Acest lucru avea sa se schimbe repede, odata cu aparitia conectivitatii wireless care putea aduce emisiunile radio in masini, pe PDA-uri si pe telefoanele mobile. Urmatoarea generatie de dispozitive wireless va extinde foarte mult accesul si confortul radioului pe internet.

Utilizari si avantaje

Posturile de radio traditionale sunt limitate de catre doi factori:

– Puterea emitatorului postului de radio (de obicei 100 de mile)
– Spectrul de difuzare disponibil (pot exista cateva zeci de posturi de radio locale)

Radioul pe internet nu are niciun fel de limite geografice, asa ca un crainic din Kuala Lumpur poate fi auzit in Alba prin intermediul internetului. Potentialul radioului pe internet este la fel de mare precum spatiul cibernetic in sine (de exemplu Live365 ofera peste 30000 de emisiuni de radio pe internet).

Spre deosebire de radioul traditional, radioul pe internet nu se limiteaza doar la audio. Un radio pe internet poate fi insotit de imagini si elemente grafice, text si linkuri, precum si elemente interactive precum forumurile si chat-ul.

Aceste caracteristici permit utilizatorului sa faca si altceva decat sa asculte. In exemplul dat la inceputul acestui articol, ascultatorul care a auzit reclama la imprimanta a si comandat-o prin intermediul linkului de pe site-ul postului de radio pe internet. Relatia dintre agentii de publicitate si consumatori devine mult mai interactiva si mai intima prin intermediul emisiunilor radio pe internet. Aceasta capacitate media extinsa poate fi folosita si in alte moduri. De exemplu, cu ajutorul radioului pe internet se pot face training-uri sau cursuri, oferindu-se linkuri catre documente si optiuni de plata.

De asemenea, exista si posibilitatea de a avea interactivitate cu trainer-ul sau profesorul, precum si alte informatii direct pe site-ul radioului. Programele de radio pe internet ofera un spectru larg de genuri de difuzare, in special in ceea ce priveste muzica.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code