Cum puteti face backup pentru toate informatiile din telefon pe Android?

Cum puteti face backup pentru toate informatiile din telefon pe Android?Smartphone-urile sunt folosite pentru aproape orice in aceste zile si servesc ca mediu de stocare pentru o mare varietate de date si setari. Pentru ca toate acestea sa nu se piarda accidental, de exemplu in caz de deteriorare a hardware-ului sau daca va pierdeti telefonul mobil, merita sa faceti o copie de rezerva in mod regulat.

Tocmai de aceea explicam pe aceasta pagina cum sa creati o copie de rezerva pentru dispozitivele Android. Aveti trei optiuni: software de producator, aplicatii de rezerva sau contul dvs. Google.

O copie de rezerva nu este altceva decat o copie de rezerva a datelor, aplicatiilor si setarilor. Copiile de rezerva ale computerelor, tabletelor sau smartphone-urilor sunt deseori create automat si sincronizate in spatiul de stocare online.

De asemenea, puteti crea copii de rezerva manual la momentul dorit. Daca telefonul Android este pierdut sau daca nu mai poate fi utilizat din orice motiv, datele  pot fi copiate cu usurinta sau restaurate datorita backupului. Deci daca veti un telefon Samsung acest articol vi se adreseaza.

In majoritatea cazurilor, producatorii de smartphone-uri precum Samsung, Motorola sau LG ofera propriile programe gratuite pentru descarcare pe care le puteti utiliza pentru a crea o copie de rezerva Android.

De exemplu, Samsung are software-ul „Smart Switch” si LG are programul „LG Backup”. Cu acest software puteti crea nu numai copii de rezerva, ci si sincroniza date intre telefonul mobil si computer, cum ar fi muzica sau intalniri. Software-ul va permite sa salvati datele smartphone-ului dvs. local pe computer sau pe un hard disk extern. Tot ce este necesar este o conexiune prin intermediul unui cablu USB.

Initial, ca utilizator Samsung, ati putut sa creati copii de rezerva si sa salvati datele cu software-ul „KIES”. Cu toate acestea, acest software nu mai este dezvoltat – Samsung recomanda utilizarea programului Smart Switch in schimb. De asemenea, il puteti utiliza pentru a crea cu usurinta copii de rezerva ale datelor si setarilor.

Cand configurati un smartphone Android pentru prima data, veti primi deja o recomandare pentru a va salva datele intr-un cont Google. Puteti face backup nu doar pentru contacte, fotografii si videoclipuri, ci si pentru date si setari personale, precum retele si parole WiFi, setari Gmail sau aplicatii instalate.

Avantajul dvs.: backup-ul Android este creat automat si il puteti accesa de pe orice dispozitiv atata timp cat utilizati acelasi cont Google.

Deoarece nu toate aplicatiile folosesc serviciul de backup Android, este posibil ca nu toate datele sa poata fi restaurate. Prin urmare, copierea de rezerva prin contul  Google nu este aceeasi cu o copie de rezerva completa. Mai degraba, contul este utilizat pentru a se referi la aplicatiile instalate, datele contului si setarile utilizatorului.

Cu toate acestea, o copie de rezerva prin Google va va ajuta sa va restaurati datele dupa o reparatie sau o schimbare a smartphone-ului. Trebuie sa stiti ca utilizarea serviciilor Google implica si furnizarea de date legate de utilizator. Prin urmare, abordati in prealabil subiectul confidentialitatii si setarile  de protectie a datelor.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply