Cum realizam optimizarea SEO off si on page?

Cum realizam optimizarea SEO off si on page?Ultimii ani au determinat schimbari majore la nivelul motoarelor de cautare. Acestea au lansat algoritmi prin care nicio miscare in “frontul” de promovare online nu ramane nedescoperita.

Asadar, toata lumea incearca astazi din rasputeri sa ajunga pe cele mai inalte pozitii, pe un page rank cat mai bun, astfel incat sa se faca cunoscuti intregii lumi. Unii apeleaza la metode de plata pentru publicitate (Google Adwords), iar altii se ocupa din greu de realizarea noii tehnici de optimizare SEO articole sau optimizare site, atat de solicitata in ultima perioada de catre motorul de cautare Google.

Este absolut fantastic ce proportii a luat acest fenomen, utilizatorii internetului cautand sa se integreze cat mai bine in mediul online, si sa fie astfel cat mai apreciati de catre Google. SEO, Search Engine Optimization, asa cum ii spune si numele, este o tehnica de a optimiza un site, astfel incat acesta sa fie cat mai bine vazut si indexat de catre motoarele de cautare.

De retinut insa este faptul ca SEO, are doua ramificati majore, care trebuie deopotriva tratate, daca dorim cu adevarat ca rezultatele muncii noastre sa fie vizibile. Prima ramificatie, si de altfel cea mai des tratata in subiectele de profil, este SEO On Page, care cuprinde totalitatea optimizarilor cuvintelor unui site, optimizarea SEO a imaginilor si binecunoscuta metoda de optimizare SEO Braila articole.

SEO On Page are ca baza de plecare alegerea cuvintelor potrivite (keywords), in continutul expus sub forma de text, continut proaspat si de calitate, in denumirea pozelor si imaginilor, in structura URL-ului care defineste anumite fisiere existente in “biblioteca” site-ului, in titluri si in stabilirea tagurilor Meta.

Aceste lucruri pot fi facute cu usurinta de catre noi insine insa, ca si experienta personala pot spune ca se intampla, mai ales daca esti incepator, sa gresesti destul de multe lucruri, chiar daca pare un procedeu destul de simplu la o prima vedere. Pentru ca in functie de cat de bine optimizam site-ul, acesta va beneficia de mai multa incredere din partea marelui G, atunci recomandarea ar fi sa apelam la profesionisti pentru realizarea acestei etape.

De departe pe piata de profil din Romania, brandul Danbradu.ro a reusit sa se delimiteze clar de concurenta. Dupa doar cateva clipe petrecute pe site-ul www.danbradu.ro, am putut vedea care este nivelul de profesionalism la care acesti experti trateaza problemele ce tin de optimizarea si promovarea SEO a site-urilor, astfel incat noua nu ne-a ramas altceva de facut decat sa alegem pachetele de optimizare care ni s-au potrivit cel mai bine.

Daca tot am aflat de ce atata agitatie vis-a-vis de SEO on page, sa mergem mai departe sa vedem cum sta treaba si cu SEO off page, despre care destul de putina lume este suficient de bine informata.

SEO off page are la baza interactiunea sociala (foarte importanta dealtfel) si asa-numitul procedeu link building. Interactiunea sociala este un criteriu important pentru ca, desi noi putem publica un continut foarte bun din punct de vedere calitativ, foarte complet si edificator, pe care Google chiar l-ar putea aprecia, acesta ar ramane practic fara nicio valoare daca nu primeste vizualizari.

De aceea, acesta trebuie publicat in mod constant pe cat mai multe platforme, iar in ajutorul nostru vin astazi foarte multe retelele sociale de tip Facebook sau Twiter, unde intregi comunitati de oameni sunt reunite, astfel incat continutul sa poate fi vazut si implicit distribuit in mod perpetuu.

Anunturile, publicatiile, postarile cu recurenta de cateva zile pot face cu adevarat minuni, insa numai in ipoteza in care alocam suficient de mult timp scrierii unor continuturi de calitate, pe care ulterior sa le putem posta spre vizualizare. “Fii sociabil!” nu este numai un indemn pe care specialistii in psihologie il ofera in privinta relatiilor interumane, ci iata ca si-a castigat locul si in spatiul virtual, tocmai datorita beneficiilor pe care le aduce.

Al doilea criteriu, link building, are la baza principiul referintelor. Daca schimbul de linkuri se realizeaza cu o companie vazuta foarte bine de catre Google, atunci avem toate sansele ca si noi sa crestem pe langa ea. Acest lucru se datoreaza atat increderii pe care motorul de cautare o acorda site-ului respectiv, ci si faptului ca acesta ne ofera noua aceasta incredere, postand un link extern care sa directioneze o parte din trafic catre noi.

Aceste referinte venite din partea altor site-uri nu fac decat sa ne creasca pozitia si sa apara ca un plus de popularitate in fata algoritmilor Google, tocmai datorita crearii unor legaturi cu site-urile puternice. Acest lucru a constituit pentru o buna perioada si o modalitate de a se incerca pacalirea motoarelor de cautare, proprietarii de site-uri facand aceste legaturi in detrimentul publicarii unor informatii relevante, astfel incat Google, prin algoritmul numit Penguin este intr-o vanatoare continua de astfel de specimene.


Cele doua metode de optimizare SEO sunt foarte benefice, mai ales daca timpul va permite sa si vizualizati modificarile ce se petrec ulterior imbunatatirilor pe care le aduceti prin aceste procedee. Pentru aceasta avem la indemana modalitati de editare statistica a rezultatelor, astfel incat sa stim care dintre tacticile noastre ne-a adus cel mai mare beneficiu.

Totusi, daca lucrurile sunt inca neclare sau aveti nevoie de putin ajutor, puteti oricand apela la specialistii SEO Danbradu.ro pentru clarificarea oricaror neclaritati si poate, de ce nu, pentru a obtine un pachet de optimizare care sa va scuteasca de grijile si de timpul pierdut in desfasurarea acestor etape.


Alte stiri actuale :

1.  Basic search engine optimisation
2. 6 Brands That Rock Pinterest For Moms (and How They Rock)
3. How To Write A Bare-Bones Content Strategy For Small Business
4. Zeemo Proud To Achieve Exceptional SEO Results For Melbourne’s Mower Centre
5. Local Search Key Vendors, Best Practices & Steps to Success
6. Eliminate Middle Man and Go for RepChange Online Reputation Management Services

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply