Cum sa am un stil de viata sanatos?

Cum sa am un stil de viata sanatos?Stilul de viata sanatos este promovat si practicat tot mai adeasea, atat de oamenii de rand, cat si de oamenii importanti din intreaga lume. Cei care isi permit, in locuinta au o banda de alergat pentru a face sport, ceilalti, se multumesc si cu o simpla alergare prin parc, insa fac miscare.

Stilul de viata sanatos depinde de vointa pe care o are fiecare persoana in parte. Unii chiar daca isi permit din punct de vedere financiar sa manance sanatos sau sa faca sport, nu se complica sa-si cumpere o banda de alergat, ci se complac in situatia in care sunt.

Un stil de viata sanatos nu inseamna doar sport si mancare sanatoasa, insa acestea au o mare importanta. Sa vedem in continuare, cum putem avea o viata de care sa ne bucuram la orice clipa, un stil de viata minunat.

•    Sportul

Asa cum aminteam si la inceput, miscarea este foarte importanta. Specialistii recomanda tuturor macar 30 de minute de miscare in fiecare zi. Daca vei incepe sa faci exercitii, vei vedea ca cele 30 de minute vor trece mult mai repede decat te-ai fi gandit. Sportul trebuie sa fie pentru oricine o placere, nu o rutina.

Daca iti permiti, poti merge la sala, lucru de dorit, deoarece antrenorii de acolo te vor invata exact ce ai de facut. Daca nu ai timp de sala, iti poti cumpara macar o banda de alergat de pe www.expertfitness.ro. Daca nu ai bani nici de sala nici de aparate de fitness, o simpla alergare prin parc iti va face bine. In plus, sunt o multime de exercetii care se fac usor fara nici un fel de aparat. Totul e sa-ti doresti sa faci ceva pentru tine, pentru corpul tau.

•    Alimentatia

Eh, aici cam avem probleme multi dintre noi. E foarte greu sa te abtii de la mancare, pentru ca fiecare dintre noi avem feluri de mancare la care pur si simplu nu putem rezista. Ne place si aia, si aia, si aia, insa de multe ori ele ingrasa. Daca esti una din persoanele care nu au aceasta problema, felicitari!
Insa, astfel de persoane, deseori sunt greu de gasit. Este greu sa ai un stil de viata sanatos si in privinta alimentatiei, mai ales daca ai un regim alimentar total neadecvat, bogat in grasimi si tot felul de alimente nesanatoase.

Ne plac dulciurile, ne place carnea grasa, ne plac sucurile cu acid, insa, mai apoi, nu ne place cum aratam. Nu spun ca ar trebui sa devina pentru noi o obsesie, insa trebuie calculat bine tot ce mananci, daca vrei sa traiesti sanatos. Cate putin din fiecare nu ar fi o problema atat de grava, insa, de cele mai multe ori facem excese.

•    Odihna

In zadar mananci sanatos si faci sport, daca nu te odihnesti suficient. Organismul are mare nevoie de odihna, fapt pentru care e important sa dormi suficient. Specialistii spun ca sunt necesare 8 ore de somn pe zi, insa, se pare ca sunt suficiente atatea ore cat sa te simti o persoana odihnita. Unii reusesc sa-si recapete energia de care au nevoie in 5 ore, altii poate in 9.

•    Relaxare

Multi oameni au o viata foarte stresata si agitata, fapt pentru care trebuie din cand in cand sa-si mai ia timp si pentru ei. Incearca sa gasesti diverse metode prin care te poti relaxa, astfel incat sa uiti de rutina de zi cu zi. Poti citi, poti viziona un film, poti iesi la o plimbare sau la un suc, iar lista poate continua. Incearca sa faci lucruri care te relaxeaza si te fac sa te simti din nou in forma.

Nu uita ca actiunile pe care tu le faci, hrana pe care o consumi, odihna si relaxarea pentru care iti faci timp, toate acestea te pot ajuta sa fii o pesoana mult mai sanatoasa.

Be Sociable, Share!
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*

code